Ισχυρή καταδίκη Μητσοτάκη για το το άνοιγμα των Βαρωσίων

Ισχυρή καταδίκη Μητσοτάκη για το το άνοιγμα των Βαρωσίων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 23:49 Δημιουργία 07/10/20, 19:27

Την ισχυρή καταδίκη της Ελλάδας στην κίνηση της Τουρκίας να προχωρήσει στο παράνομο των Βαρωσίων στην Κύπρο, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν, μετέφερε την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Θεσσαλονίκη και στην τελετή απονομής του νέου Ευρωπαϊκού Βραβείου «Αυτροκράτειρα Θεανώ».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «καταδικάζω την απόφαση της Τουρκίας για την επέκταση της άδειας εισόδου του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων. Η απόφαση αυτή συνιστά κατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η Ελλάδα πρόκειται να στηρίξει όλες τις προσπάθειες της Λευκωσίας».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα, η Τουρκία επιχειρεί να παραβιάσει δικαιώματα δυο χωρών της ΕΕ, της Ελλάδας και της Κύπρου, θέτοντας σε κίνδυνο και την ασφάλεια στην περιοχή.

Η απάντηση του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο θέμα αυτό υπήρξε σαφής και ομόθυμη: Τάχθηκε ρητά στο πλευρό της Αθήνας και της Λευκωσίας, καλώντας την Άγκυρα να εγκαταλείψει τις μονομερείς ενέργειες, επιστρέφοντας στις συζητήσεις για τις θαλάσσιες ζώνες με βάση μόνο το διεθνές δίκαιο, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Η Ευρώπη επεσήμανε στην Τουρκία ότι είναι η δική της συμπεριφορά που θα κρίνει το μέλλον των ευρωτουρκικών σχέσεων, συμπλήρωσε.

Αν σου άρεσε κάνε