Δένδιας: Η Τουρκία ο «κοινός παρανομαστής» όλων των προβλημάτων στην περιοχή

Δένδιας: Η Τουρκία ο «κοινός παρανομαστής» όλων των προβλημάτων στην περιοχή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:56 Δημιουργία 12/10/20, 15:42

Ως τον «κοινό παρανομαστή» όλων των προβληματικών καταστάσεων στην περιοχή χαρακτήρισε την Τουρκία ο Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του, μετά το πέρας του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

Όπως είπε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, «είχα σήμερα την ευκαιρία να ενημερώσω τους συναδέλφους μου στο Συμβούλιο, σχετικά με τις νέες παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νότια του Καστελορίζου.

Εξήγησα επίσης το προφανές: ποιος είναι ο κοινός παρονομαστής σε όλες τις προβληματικές καταστάσεις στην περιοχή: Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Συρία, Ιράκ, Κύπρος, Νοτιοανατολική Μεσόγειος. Ο κοινός παρονομαστής είναι η Τουρκία.

Η Τουρκία ενεργεί ως ο υπονομευτής της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

Ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο, ενάντια στα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου» κατέληξε ο κ. Δένδιας.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, στην οποία τον ενημέρωσε για τη νέα παράνομη τουρκική Navtex για έρευνες νοτίως του Καστελόριζου.

Όπως αναφέρει σχετική κυβερνητική ανακοίνωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε στον κ. Μισέλ ότι θα θέσει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 15ης-16ης Οκτωβρίου τη νέα αυτή μονομερή ενέργεια, που αποτελεί σοβαρή κλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας.

Αν σου άρεσε κάνε