Οι επενδύσεις από τον Καναδά στη συνάντηση Μητσοτάκη με Σαμπανί

Οι επενδύσεις από τον Καναδά στη συνάντηση Μητσοτάκη με Σαμπανί

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:51 Δημιουργία 13/10/20, 14:51

Το ζήτημα προσέλκυσης επενδύσεων από τον Καναδά στην Ελλάδα αλλά και η πρόσφατη τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησς που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Εξωτερικών του Καναδά, Φρανσουά-Φιλίπ Σαμπανί, το μεσημέρι της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκαν οι ισχυροί δεσμοί φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, που ενισχύονται από την παρουσία της δυναμικής ελληνικής κοινότητας στον Καναδά, αλλά και την πολύ στενή συνεργασία των δύο πλευρών στον πολιτικό, οικονομικό και αμυντικό τομέα.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε στον υπουργό Εξωτερικών του Καναδά, χώρας-μέλους του NATO, τη συνεχιζόμενη παραβατικότητα και προκλητικότητα της Τουρκίας, τόσο έναντι της Ελλάδας όσο και έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ταυτόχρονα, οι δύο πλευρές ανέδειξαν το γεγονός ότι μεγάλες καναδικές επιχειρήσεις έχουν επενδύσει και συνεχίζουν να επενδύουν στην Ελλάδα και συμφώνησαν να στηρίξουν την αμοιβαία επωφελή επιχειρηματική δραστηριότητα.

Αν σου άρεσε κάνε