Ενεργοποίηση των τουρκικών κυρώσεων θα ζητήσει η Αθήνα

Ενεργοποίηση των τουρκικών κυρώσεων θα ζητήσει η Αθήνα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:18 Δημιουργία 14/10/20, 12:12

Την ενεργοποίηση των τουρκικών κυρώσεων θα θέσει η Αθήνα στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χαρακτηρίζοντας σοβαρότατη κλιμάκωση το γεγονός ότι το Oruc Reis πηγαίνει τόσο κοντά στο Καστελόριζο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ την Τετάρτη, ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι «έπεσε πολύ στενός ο κορσές του προσφάτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Άγκυρα και προσπαθεί να τον βγάλει».

«Ακολουθούμε τη σταθερή μας πολιτική με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, με βάση και το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής. Η σταθερή μας θέση είναι η καταδίκη των παρανόμων ενεργειών και η προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», τόνισε ο ίδιος.

Όπως υπογράμμισε, «κάνουμε κάθε ενέργεια για να καταδείξουμε την τούρκικη παραβατικότητα. Και στο επιχειρησιακό πεδίο θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται».

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι το μόνο θέμα που έχουμε να συζητήσουμε στο πεδίο των διερευνητικών επαφών με την Άγκυρα είναι ο καθορισμός των θαλασσίων ζωνών και τίποτα άλλο.

«Όχι» σε νέα μέτρα ενάντια του κορονοϊού

Δεν υπάρχουν νέα μέτρα για τον κορονοϊό, διευκρίνισε ο κ. Πέτσας.

«Η πρώτη πηγή ανησυχίας είναι οι χώροι εργασίας», τόνισε. «Ενισχύουμε συνεχώς το σύστημα υγείας με ΜΕΘ γιατί θα πιεστεί», επεσήμανε.

Όσον αφορά τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι έχει κρίνει η ιστορία ποιος προσπάθησε να συμπλεύσει ή να εκμεταλλευτεί τις ψήφους της ΧΑ και ποιος ήταν σταθερά απέναντι.

«Παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη επί κυβέρνησης Σαμαρά και η καταδικαστική απόφαση εκδόθηκε επί κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το 2015 κάποιοι πήγαν μαζί στο δημοψήφισμα παρωδία», πρόσθεσε ο ίδιος αιχμηρά.

Αν σου άρεσε κάνε