«Θα υπάρξει απάντηση» για τα τουρκικά «παιχνίδια» στον αέρα

«Θα υπάρξει απάντηση» για τα τουρκικά «παιχνίδια» στον αέρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:01 Δημιουργία 15/10/20, 10:55

«Θα υπάρξει απάντηση» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στα νέα «παιχνίδια» των Τούρκων, που κράτησαν 20 λεπτά στον αέρα το αεροσκάφος, που μετέφερε τον Νίκο Δένδια στην Αθήνα, αρνούμενοι να χορηγήσουν άδεια.

«Αυτή είναι μια συμπεριφορά που είναι πρωτόγνωρη, καθώς έφτασε σε ένα σημείο που ήταν αρνητικό για την ίδια την ασφάλεια της πτήσης, πέραν της πρόκλησης αυτής κάθε αυτής. Δεν είναι μια φιλική ενέργεια, αυτό είναι σαφές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «πρόκειται για σοβαρή πρόκληση, είναι μια κλιμάκωση αυτή η συμπεριφορά των αρμοδίων αρχών της Πολιτικής Αεροπορίας της Τουρκίας και έχει μια ιδιαίτερη σημασία και πολιτική και διπλωματική, γιατί το πράττει λίγο πριν ξεκινήσουν οι σημερινές εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

«Δηλαδή εν γνώσει της Τουρκίας ότι θα είναι σήμερα αντικείμενο συζήτησης η συμπεριφορά της στην Ανατολική Μεσόγειο προβαίνει σε αυτή την κίνηση», τόνισε.

Ο κ. Κουτμουτσάκος πρόσθεσε πως η Τουρκία είναι σαφές ότι έχει επιλέξει ένα σταθερό δρόμο διαρκούς έντασης, μια στρατηγική διαρκούς πίεσης και πως το προηγούμενο διάστημα αποκλιμάκωσης φαίνεται περισσότερο ότι ήταν ένα διάλειμμα, ένας τακτικός χειρισμός ενταγμένος στην στρατηγική της έντασης.

Παράλληλα, σημείωσε πως το επόμενο τρίμηνο θα είναι για «ατσαλένια νεύρα και γρανιτένια αποφασιστικότητα», αν χρειαστεί, πως είναι ώρα της εθνικής υπευθυνότητας και πως υπάρχει επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Επιπλέον, υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως υπάρχει συνομιλία με την Γερμανία σταθερά, αλλά η συμμαχία πρέπει να είναι με την Γαλλία.

Αν σου άρεσε κάνε