Απόλυτη αποτυχία Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Απόλυτη αποτυχία Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 16/10/20, 18:22

Σφοδρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή με αφορμή της Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την Κουμουνδούρου να αναφέρει πως «ο πρωθυπουργός απέτυχε πλήρως να θέσει την ΕΕ προ των ευθυνών της, απέναντι στις πιο επιθετικές ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Τουρκία εις βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων την τελευταία 20ετία».

«Παρά τη νέα Navtex στα 6,5 νμ από το Καστελόριζο, όχι μόνο δεν υπάρχει αναφορά σε "κυρώσεις ή μέτρα" αλλά δίνεται ουσιαστικά το μήνυμα στη Τουρκία ότι μέχρι τον Δεκέμβριο η ΕΕ δεν θα χρησιμοποιήσει καν "μέσα ή επιλογές" εις βάρος της, ανεξαρτήτως των προκλήσεων στις οποίες θα προβεί.

Η έλλειψη στρατηγικής της κυβέρνησης αποδεικνύεται πιο επικίνδυνη από ποτέ για τη χώρα. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να επιστρέψει σε μια εθνική στρατηγική προάσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων και επανεκκίνησης των διερευνητικών, με αρχή, μέση και τέλος και σαφείς κόκκινες γραμμές. Είναι αδιανόητο και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό οι διπλωματικές κόκκινες γραμμές της Ελλάδας να είναι στα 6 νμ.», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν σου άρεσε κάνε