Ικανοποίηση Χατζηδάκη για το κοινοπρακτικό δάνειο προς τον ΑΔΜΗΕ

Ικανοποίηση Χατζηδάκη για το κοινοπρακτικό δάνειο προς τον ΑΔΜΗΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 19/10/20, 16:13

Την ικανοποίηση του για την υπογραφή του πρώτου κοινού δανείου μεταξύ ελληνικών και κινεζικών τραπεζών που χρηματοδοτεί μεγάλες πράσινες επενδύσεις του ΑΔΜΗΕ και της χώρας, εκφράζει με σημερινές δηλώσεις του ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος στην έκδοση κοινοπρακτικού δανείου, ύψους 400 εκατ. ευρώ, προς τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το πρώτο κοινό δάνειο μεταξύ ελληνικών και κινεζικών τραπεζών που χρηματοδοτεί μεγάλες πράσινες επενδύσεις του ΑΔΜΗΕ και της χώρας. Τα έργα των υποθαλάσσιων διασυνδέσεων των νησιών είναι πολλαπλώς ωφέλιμα: ενισχύουν την ενεργειακή ασφάλεια των νησιωτικών περιοχών, επιτρέπουν το "σβήσιμο" των φουγάρων της ΔΕΗ και εξοικονομούν χρήματα από τον φορολογούμενο, αφού με την ολοκλήρωσή τους θα οδηγήσουν σε μείωση των ΥΚΩ κατά 700 εκατ. ευρώ ετησίως.

Η κυβέρνηση στηρίζει αυτή την πολιτική και χαίρομαι που τη στηρίζουν και οι τράπεζες, στο πλαίσιο της σύγχρονης αντίληψης για τις πράσινες χρηματοδοτήσεις που επεκτείνονται και στις ΑΠΕ, στη σύγχρονη επεξεργασία των αποβλήτων, στην πράσινη επιχειρηματικότητα γενικότερα», ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός.

Αν σου άρεσε κάνε