Σκηνικό για «γερά νεύρα» στήνουν οι Τούρκοι - Με «ψυχραιμία κι αυτοπεποίθηση» απαντά η Αθήνα

Σκηνικό για «γερά νεύρα» στήνουν οι Τούρκοι - Με «ψυχραιμία κι αυτοπεποίθηση» απαντά η Αθήνα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:22 Δημιουργία 20/10/20, 14:19

Σκηνικό για «γερά νεύρα» στήνουν οι Τούρκοι, κλιμακώνοντας την ένταση με «όπλο» το Oruc Reis, το οποίο βρίσκεται στα 12 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο, συνοδεία των πολεμικών πλοίων, ενώ η πορεία του είναι βορειοανατολική.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αν και έχει κλειστούς τους πομπούς του εδώ και 4 ώρες, φαίνεται ότι κάνει κάποιες κινήσεις για να στρίψει.

Η στροφή που θα κάνει, σύμφωνα με την πορεία που ακολουθεί τις τελευταίες μέρες, θα είναι βόρεια βορειοδυτική, οπότε θα επιστρέψει προς το νότιο τμήμα της Navtex. Αν γίνει αυτό, επειδή χρειάζεται 1-2 μίλια, εκτιμάται ότι θα φτάσει μέχρι και τα 10-11 μίλια από το Καστελόριζο.

Από την πλευρά της η Αθήνα, απαντά με ψυχραιμία κι αυτοπεποίθηση, όπως δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας την Τρίτη στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας τη στάση της ΕΕ, είπε ότι σαφώς θα πρέπει να υπάρξει εμπάργκο στην πώληση όπλων στην Τουρκία από τα ευρωπαϊκά κράτη και το θέμα αυτό τέθηκε από τον Πρωθυπουργό, στη Σύνοδο Κορυφής.

Ερωτηθείς για το βέτο που θα μπορούσε να θέσει η Ελλάδα, είπε ότι το βέτο είναι ένα "όπλο" στα χέρια μας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή, αλλά στην παρούσα φάση είμαστε ικανοποιημένοι από την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα σε διπλωματικό επίπεδο.

Ερωτηθείς για το τι θα κάνουμε ανάλογα με το αν το Ορούτς Ρέις, φτάσει στα 12 ή στα 6 ναυτικά μίλια, απάντησε λακωνικά, "θα κάνουμε ότι χρειαστεί".

Αν σου άρεσε κάνε