Αυγενάκης για «άκυρο» στην επιστροφή κόσμου στα γήπεδα - «Προέκυψαν νέα στοιχεία από χθες»

Αυγενάκης για «άκυρο» στην επιστροφή κόσμου στα γήπεδα - «Προέκυψαν νέα στοιχεία από χθες»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 20/10/20, 16:05

Τους λόγους που οδήγησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναιρέσει την απόφαση για σταδιακή επιστροφή των φιλάθλων στα ελληνικά γήπεδα προσπάθησε να εξηγήσει ο Λευτέρης Αυγενάκης την Τρίτη, μιλώντας στο ρ/σ του Alpha.

Όπως είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού, σε σχέση με χθες προέκυψαν νέα στοιχεία, σχετικά με την έξαρση του κορvνοϊού, καθώς η κατάσταση είναι διαρκώς μεταβαλλόμενη.

«Κατά πλειοψηφία, χτες Δευτέρα το απόγευμα, οι λοιμωξιολόγοι αποφάσισαν να μπει κόσμος στα γήπεδα, αλλά κατόπιν προέκυψαν νέα στοιχεία, καθώς η κατάσταση είναι διαρκώς μεταβαλλόμενη».

Η κυβέρνηση έχει χειριστεί με απόλυτη υπευθυνότητα, προνοητικότητα και αποφασιστικότητα την πανδημία και έχει πάρει τα εύσημα διεθνώς. Έχουμε έναν Πρωθυπουργό που δεν διστάζει να πάρει αντιδημοφιλείς, αποφάσεις ειδικά αν αυτές στοχεύουν στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Η συζήτηση με τη Super League 1 για είσοδο περιορισμένου ποσοστού φιλάθλων στα γήπεδα έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες. Από τη Λίγκα έχει εκπονηθεί ένα εξαιρετικό και λεπτομερέστατο επιχειρησιακό σχέδιο, με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Πάνω σε αυτό το σχέδιο συνεργαστήκαμε με τον Νίκο Χαρδαλιά και με την υγειονομική επιτροπή, ώστε να ολοκληρωθεί ένα πρωτόκολλο που να επιτρέπει να μπει κόσμος στα γήπεδα με ασφάλεια.

Την περασμένη Παρασκευή είχαμε μία εκτενή συζήτηση με την επιτροπή λοιμωξιολόγων. Ακολούθησε ένα σαββατοκύριακο στο οποίο έγιναν βελτιώσεις και βρισκόμασταν σε συνεχή επικοινωνία με ΕΟΔΥ ώστε να έχουμε την απόλυτη έγκριση.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε σχετικά για την επιδημιολογική εικόνα και αποφάσισε σήμερα το πρωί πως θα ήταν λάθος μήνυμα να μπει κόσμος στα γήπεδα αυτή τη χρονική στιγμή και ανέστειλε την απόφαση. Όλα είναι ρευστά, η εικόνα διαρκώς αλλάζει, είμαστε υποχρεωμένοι να αντιλαμβανόμαστε τους κινδύνους και πάνω απ’ όλα είναι η ασφάλεια των πολιτών», κατέληξε.

Αν σου άρεσε κάνε