Προειδοποιήσεις Χαρδαλιά για τον κορονοϊό σε Καστοριά, Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη

Προειδοποιήσεις Χαρδαλιά για τον κορονοϊό σε Καστοριά, Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 20/10/20, 18:39

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς για την Καστοριά, τα Ιωάννινα και τη Θεσσαλονίκη, όπου η κατάσταση με τον κορονοϊό παρουσιάζει ιδιαίτερη επιβάρυνση και -όπως τόνισε – χρειάζεται στις περιοχές αυτές ιδιαίτερα προσπάθεια για να αποφευχθεί εξέλιξη προς το χειρότερο.

Συναγερμός υπάρχει επίσης για τη Βοιωτία και τις Σέρρες και γι' αυτό ζήτησε από τους πολίτες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι αύριο Τετάρτη θα μεταβεί στην Καστοριά και τις επόμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη.

Η Θεσσαλονίκη με 652 ενεργά κρούσματα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Επίπεδο 2, ενώ και στις τρεις περιοχές, όπως σημείωσε, η αύξηση των κρουσμάτων είναι επιθετική και άρα άκρως επικίνδυνη.

Στην Αθήνα η κατάσταση παραμένει «κρίσιμα σταθερή» και ιδιαίτερα στον κεντρικό τομέα «εύθραυστη».

Για άλλη μία φορά ο Νίκος Χαρδαλιάς απευθύνθηκε στους νέους, ζητώντας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Αποκάλυψε μάλιστα ότι από τα χθεσινά κρούσματα, στη Θεσσαλονίκη ο μέσος όρος ηλικίας ήταν τα 30 έτη και στην Αθήνα τα 33 έτη.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Νίκος Χαρδαλιάς στο θέμα της ανάκλησης της απόφασης για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα. Όπως σημείωσε τις προηγούμενες εβδομάδες είχε επιτευχθεί συναίνεση για το πώς θα γίνει αυτό, όμως τα δεδομένα των τελευταίων ωρών, καθώς και η κατάσταση στην Ευρώπη, οδήγησαν τον πρωθυπουργό στην ανάκληση της απόφασης.

«Προφανώς δεν ήταν η κατάλληλη ώρα για να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα. Είναι ώρα απόλυτου συναγερμού» τόνισε.

Αν σου άρεσε κάνε