Τουρκία για Τριμερή: Εχθρικές και μαξιμαλιστικές πολιτικές

Τουρκία για Τριμερή: Εχθρικές και μαξιμαλιστικές πολιτικές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:19 Δημιουργία 22/10/20, 10:16

Απορρίπτει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας την κοινή δήλωση που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου, κάνοντας λόγο για μαξιμαλιστικές και εχθρικές διαθέσεις.

«Απορρίπτουμε πλήρως τη δήλωση», τονίζει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι αυτή «περιέχει αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της χώρας μας, όπως είναι πλέον συνηθισμένο από τις προηγούμενες συναντήσεις αυτών των τριών».

«Το γεγονός ότι οι δηλώσεις που δημοσιεύονται από αυτόν τον τριμερή οργανισμό, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει στόχο 'την υποστήριξη της ειρήνης, της σταθερότητας και της συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο' στοχεύει τη χώρα μας κάθε φορά, αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις αυτών των χωρών», προσθέτει.

«Η πραγματική συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μια περιεκτική προσέγγιση που περιλαμβάνει όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Τουρκοκυπρίων», αναφέρει το ΥΠΕΞ και καταλήγει:

«Εάν οι χώρες που δημιουργούν τα προβλήματα στην περιοχή δεν αλλάξουν τις μαξιμαλιστικές και εχθρικές πολιτικές τους, δεν μπορούν να αποτελέσουν λύση στα προβλήματα. Θα συνεχίσουμε αποφασιστικά να προστατεύουμε τόσο τα δικαιώματά μας όσο και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο».

Αν σου άρεσε κάνε