Κορονοϊός: Διάγγελμα Μητσοτάκη και νέα μέτρα

Κορονοϊός: Διάγγελμα Μητσοτάκη και νέα μέτρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:05 Δημιουργία 22/10/20, 11:44

Διάγγελμα στον ελληνικό λαό θα απευθύνει το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός, εξηγώντας την κρισιμότητα της κατάστασης στη χώρα μας, όπως διαμορφώνεται εν μέσω της έξαρσης του δεύτερου και δυναμικότερου κύματος της πανδημίας, ενώ παράλληλα ο ίδιος θα αναφερθεί και στα νέα περιοριστικά μέτρα, που θα λάβει η κυβέρνησή του, προκειμένου να αναχαιτιστεί η υψηλή διασπορά στην κοινότητα.

«Θέλω να σας ενημερώσω για τις εξελίξεις στο μέτωπο κατά του κορoνοϊού. Είμαστε αντιμέτωποι με ένα δεύτερο κύμα, έχει έρθει και στη χώρα μας. Το απόγευμα θα μιλήσω στους πολίτες και θα εξηγήσω, που βρισκόμαστε και ποια μέτρα θα πρέπει να λάβουμε», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά τη σημερινή συνάντησή τους.

«Μπαίνουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια» είναι το προειδοποιητικό μήνυμα που εκπέμπουν από την πλευρά τους οι κορυφαίοι επιστήμονες της χώρας μας, «διαβάζοντας» το μαύρο ρεκόρ των 865 κρουσμάτων σε μόλις ένα 24ωρο και μάλιστα ενώ διανύουμε ακόμη τον Οκτώβριο, υπό θερμοκρασίες φθινοπώρου.

Με τους ειδικούς να κρούουν καμπανάκι για πάνω από 1.000 κρούσματα ημερησίως, αν η κατάσταση διατηρηθεί τόσο επιβαρυμένη, στο Μαξίμου προσανατολίζονται προς τη λήψη μέτρων ανάλογα με τα αντίστοιχα, που ήδη εφαρμόζονται σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις: μάσκα παντού, νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας και όλες οι υπηρεσίες ελέγχου στους δρόμους, προκειμένου να εντοπίζονται όσες επιχειρήσεις δεν λειτουργούν με βάση τους κανόνες.

Να σημειωθεί ότι από αύριο, Παρασκευή τίθεται σε ισχύ ακόμη ένα τοπικό lockdown. Μετά την Κοζάνη, η Καστοριά βάφτηκε «κόκκινη», περνώντας στο επίπεδο 4 στον χάρτη επικινδυνότητας. Ταυτόχρονα, Θεσσαλονίκη, Βοιωτία, Λάρισα, Σέρρες και Ιωάννινα πέρασαν στο τρίτο επίπεδο, όπου συνεπάγεται και αυστηροποίηση των μέτρων.

Η κυβέρνηση διαμηνύει πως η προστασία της δημόσιας υγείας είναι ο κυρίαρχος στόχος, γι΄αυτό και θα λάβει όσα μέτρα κριθούν αναγκαία, πάντα σε συνεννόηση με τους λοιμωξιολόγους της χώρας μας.

Στο Μαξίμου επικρατεί αναβρασμός, με το βλέμμα στη λήψη περαιτέρω μέτρων, κυρίως για όσες περιοχές βρίσκονται στο επίπεδο επικινδυνότητας 3, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Αττική, όπως και η Θεσσαλονίκη.

Προς το παρόν, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν εξετάζεται το λουκέτο στην εστίαση πριν τα μεσάνυχτα. Η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας έχει ως κύριο στόχο την αποφυγή συνωστισμού σε πλατείες και πάρκα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει σε λίγο προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, όπου στο επίκεντρο θα βρεθεί η κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί ειδικά στις πιο επιβαρυμένες περιοχές.

Αν σου άρεσε κάνε