Έχουν αποσυμφορηθεί οι δημόσιες συγκοινωνίες, υποστηρίζει ο Καραμανλής

Έχουν αποσυμφορηθεί οι δημόσιες συγκοινωνίες, υποστηρίζει ο Καραμανλής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 26/10/20, 16:44

Την άποψη πως η κατάσταση που επικρατεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς έχει βελτιωθεί σημαντικά το τελευταίο χρονικό διάστημα επισήμανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος τόνισε πως τόσο η κυκλοφορία λεωφορείων των ΚΤΕΛ στην Αθήνα όσο και οι προσλήψεις προσωπικού έχουν συμβάλει στην αποσυμφόρηση των μέσων μεταφοράς.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στο ραδιόφωνοτ του «Θέματος», για τις συνθήκες των δημόσιων συγκοινωνιών εν μέσω της πανδημίας, ο κ. Καραμανλής σημείωσε πως εκτός της βελτίωσης της κατάστασης στα ΜΜΜ, υπάρχει σχεδιασμός για ανάδειξη των προβλημάτων, την ενίσχυση των ΜΜΜ και ανανέωση του στόλου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο κ. Καραμανλής, ήδη κυκλοφορούν λεωφορεία ΚΤΕΛ στην Αθήνα για να εξυπηρετούνται οι πολίτες και να αποσυμφορηθούν τα μέσα μεταφοράς, ενώ έχουν προχωρήσει και οι προσλήψεις, που δεν είχαν γίνει για περισσότερα από δέκα χρόνια. Παράλληλα, υπάρχει πρόβλεψη ο νέος στόλος να είναι φιλικός στο περιβάλλον με ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Ο υπουργός υπογράμμισε πως, έως τώρα κυκλοφορούν 100 λεωφορεία ενώ μέχρι τον Νοέμβριο θα προστεθούν άλλα 100. Ο κ. Καραμανλής, εξήγησε ότι για περίπου μια δεκαετία δεν είχε ανανεωθεί ο στόλος ούτε όμως οι εργαζόμενοι.

Παράλληλα, σημείωσε ότι θα ήθελε να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις γρηγορότερα όμως αυτό δεν ήταν εφικτό, ενώ αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, εξήγησε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία στα λεωφορεία κυρίως στο 95% της πληρότητας υπάρχει σε ποσοστό 65% αποσυμφόρηση.

Τέλος, ο κ. Καραμανλής εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις Σέρρες με την πανδημία, λέγοντας ότι υπάρχει κίνδυνος ενός τοπικού lockdown ευχόμενος ωστόσο να αποφευχθεί.

Όπως σημείωσε, θα ήταν μια πολύ μεγάλη πληγή για την οικονομία. Όπως είπε, πρέπει να γίνουν περισσότερα τεστ ενώ σημείωσε ότι για την αύξηση κρουσμάτων, μεταξύ άλλων, ευθύνονται και νέοι οι οποίοι έρχονταν από γύρω περιοχές και διασκέδαζαν στις Σέρρες.

Αν σου άρεσε κάνε