Νέες αιχμές Τσακαλώτου στο ΣΥΡΙΖΑ, για τον «ευάλωτο» Τσίπρα

Νέες αιχμές Τσακαλώτου στο ΣΥΡΙΖΑ, για τον «ευάλωτο» Τσίπρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 27/10/20, 14:57

Συνέχεια στις αιχμηρές τοποθετήσεις του εις βάρος του Αλέξη Τσίπρα έδωσε την Τρίτη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τον πρώην υπουργό Οικονομικών να αναφέρεται στις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνέντευξη του στο libre.gr, ο κ. Τσακαλώτος αναφέρει για τα ελληνοτουρκικά πως στα εθνικά ζητήματα οφείλουμε να μην καλλιεργούμε στον κόσμο τον εθνικισμό και την αδιαλλαξία όπως έκανε η ΝΔ στη συμφωνία των Πρεσπών». Και προσθέτει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προσέρχεται σε αυτή τη συζήτηση με ρεαλιστικές θέσεις αρχών».

Ερωτηθείς για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος εξηγεί περαιτέρω την άποψη του περί «αρχηγικού κόμματος» υποστηρίζοντας πως «δεν υποτιμώ τη συμβολή της ηγετικής ομάδας και ιδιαίτερα του επικεφαλής, στο πρόσωπο του οποίου εγγράφονται η διαδρομή, οι ιδέες και η φυσιογνωμία του κόμματος». «Θα επιμείνω ταυτόχρονα ότι χωρίς τη συλλογικότητα, χωρίς μια ικανή και οξυδερκή ηγετική ομάδα ο επικεφαλής καθίσταται ευάλωτος», ανέφερε, ωστόσο, χαρακτηριστικά.

Περιγράφοντας τον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσακαλώτος σημειώνει πως «για εμένα η ουσία είναι να αποδομήσουμε το νεοφιλελευθερισμό και να αλλάξουμε την ατζέντα. Να μιλήσουμε για τον δημόσιο τομέα ο οποίος είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος, για το περιβάλλον, για την κοινωνική δικαιοσύνη», προσθέτοντας με νόημα πως «οφείλουμε βέβαια παράλληλα να θωρακίζουμε τη χώρα από τη δυνατότητα μελλοντικής διαφθοράς και βέβαια να αντιμετωπίζουμε σκάνδαλα εκεί που υπάρχουν και να τα στέλνουμε στην δικαιοσύνη».

Κληθείς, τέλος, να διευκρινίσει πως συμβαδίζει ένα μη «αρχηγικό κόμμα» με την άποψη του για τη διαδοχή του κ. Τσίπρα, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει πως αντιθέτως, με την παραδοχή ότι «τον Αλέξη θα τον διαδεχθεί, κάποια στιγμή, κάποιος άλλος ή κάποια άλλη από τη νεότερη γενιά αναιρεί την έννοια του αρχηγικού κόμματος, αφού οι διαδοχές γίνονται στην επικράτεια του κόμματος, τα μέλη επιλέγουν την ηγεσία, οι ψηφοφόροι, σε τελευταία ανάλυση, εγκρίνουν ή αποδοκιμάζουν τις επιλογές στην εκλογική διαδικασία»

Αν σου άρεσε κάνε