Σε καραντίνα Ιωάννινα και Σέρρες εν μέσω αυξημένης διασποράς του ιού

Σε καραντίνα Ιωάννινα και Σέρρες εν μέσω αυξημένης διασποράς του ιού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:05 Δημιουργία 27/10/20, 18:22

Σε καθεστώς lockdown λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού Covid-19 θα τεθούν από μεθαύριο, Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, τα Ιωάννινα και οι Σέρρες, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο Νίκος Χαρδαλιάς μιλώντας στην ενημέρωση για την πορεία της νόσου από το υπουργείο Υγείας.

Όσον αφορά την Π.Ε Ιωαννίνων, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, η αρμόδια για τον χάρτη επιτροπή επιδημιολόγων, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα και κατέληξε σε αυτή την απόφαση, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που διαπιστώθηκε, τόσο από τα τεστ των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ τις τελευταίες μέρες, όσο και από τα στοχευμένα τεστ που διενεργήθηκαν σήμερα στην ευρύτερη περιοχή από υγειονομικά συνεργεία της πολιτικής προστασίας σε μεγάλες μονάδες και επιχειρήσεις. Σχετικά με την Π.Ε Σερρών, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι, παρά την πρόθεσή τους να περιμένουν τα αποτελέσματα της εφαρμογής των μέτρων από την προηγούμενη Παρασκευή, λαμβάνοντας υπόψιν την χθεσινή συρροή σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, τα σημερινά διάσπαρτα κρούσματα και τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης των τελευταίων 48 ωρών, που καταδεικνύουν μεγάλη μετακίνηση των κρουσμάτων και των στενών επαφών τους εντός και εκτός της περιφερειακής ενότητας, οι Σέρρες, από την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στις 6 το πρωί περνούν από το επίπεδο 3 (πορτοκαλί) στο επίπεδο 4 του αυξημένου κινδύνου (κόκκινο). «Δεν πρέπει να αφήσουμε το οποιοδήποτε περιθώριο στον ιό να εξαπλωθεί περαιτέρω και εντατικοποιούμε τα μέτρα για να προστατεύσουμε το εθνικό σύστημα υγείας, αλλά και τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που είναι πιο ευάλωτοι στη νόσο», υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς. Ακόμη, ανακοίνωσε ότι επίπεδο συναγερμού ανεβαίνουν οι περιφερειακές ενότητες Νάξου και Ροδόπης, οι οποίες από το επίπεδο 2 (κίτρινο) περνούν στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί), ενώ η Αμοργός, λόγω παντελούς έλλειψης κρουσμάτων κατεβαίνει από το επίπεδο 2 στο επίπεδο 1 (πράσινο). Επιπλέον, η Π. Ε Δράμας ανεβαίνει επίπεδο συναγερμού και περνά από το επίπεδο 1, στο επίπεδο 2.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών, ιδιαίτερα των Ιωαννίνων, των Σερρών, της Νάξου και της Ροδόπης, αλλά κυρίως της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης - που δείχνουν να πιέζονται από υψηλά επιδημιολογικά φορτία τις τελευταίες ημέρες - να παραμείνουν σε εγρήγορση, σε απόλυτο συναγερμό και να τηρούν πιστά τα μέτρα.

«Μία παράκληση, μία έκκληση που μας αφορά όλους, αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες σε όλη την επικράτεια, γιατί τα πράγματα μπορεί να πάνε προς την λάθος κατεύθυνση, ακόμα και στις περιοχές που αυτή τη στιγμή παρουσιάζουν καλή επιδημιολογική εικόνα. Γι' αυτό και δεν χωρά κανένας εφησυχασμός, καμία χαλάρωση όσον αφορά την εφαρμογή των μέτρων, ανεξάρτητα από την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η κάθε περιοχή», σημείωσε. Επιπρόσθετα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας, καθώς όπως είπε «η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, οριακή», ενώ προσέθεσε ότι η πιστή τήρηση των μέτρων είναι επιβεβλημένη «για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και σ' αυτόν τον επιδημιολογικό σκόπελο».

.

Αν σου άρεσε κάνε