Απρεπή συμπεριφορά Γεωργιάδη κατά Τζάκρη καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Απρεπή συμπεριφορά Γεωργιάδη κατά Τζάκρη καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 30/10/20, 16:53

Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα έστειλε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για απαξιωτική και απρεπή αναφορά του υπουργού Ανάπτυξης στο πρόσωπο της Θεοδώρας Τζάκρη.

Η κ. Γεροβασίλη καλεί τον υπουργό να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη από τη βουλευτή ως οφείλει, ειδάλλως καλεί τον Πρόεδρο να προκαλέσει την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Ειδικότερα στην επιστολή επισημαίνεται πως «στη σημερινή τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε με τρόπο ανοίκειο και απαξιωτικό στο πρόσωπο της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη.

Συγκεκριμένα, στην τοποθέτησή του επί ερώτησης της βουλευτού είπε «Α! Ήταν της κυρίας Τζάκρη. Δεν έχει σημασία. Το αφήνω. Η κυρία Τζάκρη είναι ασήμαντη».

Το απρεπές και απαξιωτικό ύφος και περιεχόμενο της εν λόγω τοποθέτησης του υπουργού δεν συνάδει με την υποχρέωση για αλληλοσεβασμό μεταξύ των μελών του κοινοβουλίου. Καλούμε τον υπουργό να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη από τη βουλευτή, ως άλλωστε οφείλει, άλλως καλούμε εσάς κύριε Πρόεδρε όπως προκαλέσετε την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας κατ’ εφαρμογή του άρθρου 2 του Κώδικα Δεοντολογίας και του άρθρου 77 παρ. 4 του ΚτΒ».

Είχε προηγηθεί έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Αδ. Γεωργιάδη και της Θ. Τζάκρη στην Ολομέλεια, σε σχέση με την Pitsos. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον υπουργό Ανάπτυξης ως «χορηγό του τουρκικού ΑΕΠ» και επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση, γιατί χάθηκε η επένδυση. «Είστε ψεύτρα και τώρα κλαίτε για την Πίτσος», απάντησε ο Α. Γεωργιάδης προσθέτοντας ότι είναι αργά για δάκρυα.

Αν σου άρεσε κάνε