Σπίρτζης κατά Χρυσοχοΐδη  για «βίαιη δράση των ΜΑΤ» στο Γαλάτσι

Σπίρτζης κατά Χρυσοχοΐδη για «βίαιη δράση των ΜΑΤ» στο Γαλάτσι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:20 Δημιουργία 02/11/20, 09:16

«Η βίαιη δράση των ΜΑΤ την Κυριακή στο Γαλάτσι, ακόμη και μέσα σε καφετέρια, δείχνει την εξέλιξη του αντιδημοκρατικού κατήφορου μετά την προηγούμενη επιχείρηση, σε αντίστοιχο κατάστημα, όπου οι πελάτες είχαν αντιμετωπιστεί ως τρομοκράτες», αναφέρει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, σε δήλωσή του.

Ο κ. Σπίρτζης καλεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να απαντήσει «αν ευσταθούν τα δημοσιεύματα κακοποίησης -και μάλιστα με χρήση γκλοπ- πεντάχρονου παιδιού» και «αν επιχείρησαν δυνάμεις των ΜΑΤ σε καφετέρια κάνοντας χρήση χημικών και χρησιμοποιώντας πρωτοφανή βία».

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «είναι αδιανόητο εκεί που ένας πολίτης πίνει τον καφέ του, ξαφνικά να εφορμούν δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες μάλιστα ασκούν τόση βία ώστε σημειώνονται τραυματισμοί πολιτών και αστυνομικών». Μεταξύ άλλων, σημειώνει πως «το πολιτικό μήνυμα του δόγματος "Τρόμος και Πάταξη" και οι εντολές της κυβέρνησης έχουν απελευθερώσει ακροδεξιούς θύλακες εντός της αστυνομίας, οδηγώντας έτσι τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αστυνομικών που υπηρετούν τη Δημοκρατία στο περιθώριο και την απομείωση της αποστολής τους για τη διασφάλιση της ασφάλειας του πολίτη».

Αν σου άρεσε κάνε