Διπλασιάζονται τα πρόστιμα για τις μετακινήσεις εν μέσω lockdown

Διπλασιάζονται τα πρόστιμα για τις μετακινήσεις εν μέσω lockdown

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:24 Δημιουργία 06/11/20, 18:09

Στα 300 ευρώ θα ανέρχεται από αύριο, Σάββατο, το πρόστιμο για τις άσκοπες μετακινήσεις των πολιτών εν μέσω του lockdown για τον κορονοϊό, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την πορεία της νόσου στη χώρα μας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε πως οι έλεγχοι της αστυνομίας θα είναι «σαρωτικοί», ζητώντας από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στο απολύτως αναγκαίο, ειδικότερα κατά τις βραδινές ώρες.

Σε ότι αφορά τις μετακινήσεις:

  • Σε όλο το 24ωρο υπάρχει περιορισμός της κυκλοφορίας. Κυκλοφορία επιτρέπεται μόνο για τους έξι λόγους για τους οποίους υπάρχει το SMS. Ειδικά τις βραδινές ώρες συνίσταται στους πολίτες να μετακινούνται μόνο αν είναι τελείως απαραίτητο. Τα πρόστιμα έχουν διπλασιαστεί.
  • Για μετακίνηση εργαζόμενων χρειάζεται έγγραφο από το σύστημα Εργάνη. Αν δεν μπορεί να εξασφαλιστεί ισχύει η βεβαίωση από το forma.gov.gr.
  • Απαγορεύονται σε όλη τη χώρα το κυνήγι και το ψάρεμα.
  • Οι επισκέπτες στη χώρα θα πρέπει να έχουν βεβαίωση μοριακού τεστ που θα έχει γίνει προ 72 ωρών.
  • Οι Έλληνες που θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό θα πρέπει να συμπληρώσουν ειδική φόρμα όπως οι ταξιδιώτες προς την χώρα μας.

Σε ότι αφορά τη Σάμο δεν ισχύει η υποχρέωση αποστολής SMS, ενώ λειτουργεί χονδρεμπόριο και λιανεμπόριο που σχετίζεται με κατασκευές. Το μέτρο ισχύει και για την Καρδίτσα με αποστολή SMS.

Αν σου άρεσε κάνε