Επικοινωνία Ν. Δένδια- Μ. Τσαβούσογλου

Επικοινωνία Ν. Δένδια- Μ. Τσαβούσογλου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:29 Δημιουργία 08/11/20, 16:23

Επικοινωνία με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Οι δύο άντρες συζήτησαν τις συνθήκες που θα επέτρεπαν συνάντηση προσεχώς, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

Ο κ. Δένδιας επανέλαβε την πάγια θέση της χώρας ότι όσο συνεχίζονται οι τουρκικές προκλητικές ενέργειες δεν υπάρχει περιθώριο για διάλογο. Σημειώνεται ότι σε συνέντευξή του σήμερα ο κ. Δένδιας έκανε λόγο για «μια πρωτοφανή σε διάρκεια αλλά και διάχυση, τουρκική προκλητικότητα».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, η Ελλάδα δεν αφήνει αναπάντητη καμία τουρκική πρόκληση, αλλά παίρνει και πρωτοβουλίες και δημιουργεί πλέγματα σχέσεων με άλλες χώρες, οι οποίες βλάπτονται επίσης από τον τουρκικό επεκτατισμό.

«Έχουμε ξεκινήσει μια εκστρατεία απομυθοποίησης της εικόνας της Τουρκίας ως ενός δυτικόστροφου εταίρου», σημείωσε. «Προβάλλουμε σε όλους την εικόνα της πραγματικής σημερινής Τουρκίας. Μιας χώρας με νεο-οθωμανικές διαθέσεις, η οποία θέλει να επιβάλει την βούλησή της στην περιοχή και παράλληλα μια χώρα που υποστηρίζει ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις.

Αν σου άρεσε κάνε