Μήνυμα επαγρύπνησης για να προλάβουμε το «τσουνάμι»

Μήνυμα επαγρύπνησης για να προλάβουμε το «τσουνάμι»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:28 Δημιουργία 12/11/20, 09:22

Μήνυμα επαγρύπνησης εκπέμπει το Μέγαρο Μαξίμου στους Έλληνες πολίτες, ζητώντας τη συμμαχία τους για την αντιμετώπιση του αόρατου εχθρού, που έχει φέρει τα πάνω κάτω στην καθημερινότητά μας και έχει «χτυπήσει» σφόδρα την οικονομία και τις επιχειρήσεις μας.

Στην Ηρώδου Αττικού προετοιμάζονται και για το χειρότερο σενάριο, τη στιγμή που οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι καταγράφουν μία επιθετική αύξηση, πιέζοντας ασφυκτικά το σύστημα Υγείας, με τη Θεσσαλονίκη να σημειώνει αρνητική πρωτιά κρουσμάτων σε αυτό το κύμα.

Στόχος της κυβέρνησης, όπως η ίδια τονίζει, είναι η ανοιχτή αγορά τα Χριστούγεννα. Ωστόσο, δεν αποκλείει την παράταση του καθολικού lockdown, αν και τα τελευταία μέτρα δεν αποδώσουν.

Στο «τραπέζι» βρίσκεται ένα έκτακτο σχέδιο δράσης, που προβλέπει:

-Περαιτέρω περιορισμό των μετακινήσεων

-Περιορισμό λειτουργίας σχολείων

-Περιορισμός λειτουργίας επαγγελματικών δραστηριοτήτων που λειτουργούν ακόμη

«Θέλουμε να λειτουργήσει η αγορά τον Δεκέμβριο και τα Χριστούγεννα, αυτός είναι ο βασικός μας στόχος», επεσήμανε χθες ο Στέλιος Πέτσας.

«Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει επέκταση των μέτρων και τον Δεκέμβριο, αλλά, αν τηρήσουμε τα μέτρα, αυτό δεν θα είναι απαραίτητο», είπε χαρακτηριστικά.

«Το πρόβλημα με την πανδημία είναι ότι είναι πολύ εύκολο από ένα μικρό κυματισμό να περάσεις σε ένα μεγάλο κύμα, που μπορεί να γίνει τσουνάμι. Όσες κλίνες ΜΕΘ και να έχει ένα σύστημα, ποτέ δεν θα είναι αρκετές αν δεν ελέγξεις την πανδημία», σημείωσε ο ίδιος.

Αν σου άρεσε κάνε