«Αυταπόδεικτη» η παράταση του lockdown

«Αυταπόδεικτη» η παράταση του lockdown

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:37 Δημιουργία 23/11/20, 18:27

Την παράταση του lockdown ανακοίνωσε κι επισήμως ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επικαλούμενος τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ειδικότερα, μιλώντας στο MEGA τη Δευτέρα, ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με βάση τα δεδομένα και τους δείκτες, είναι αυταπόδεικτο ότι δεν θα γίνει το άνοιγμα στο τέλος του μήνα. Όλα θα προσμετρηθούν. Η κουβέντα για άνοιγμα είναι ανεδαφική αυτή τη στιγμή. Πρέπει να πέσουν τα κρούσματα και να πάρει ανάσα το σύστημα Υγείας. Αυτές είναι οι παράμετροι για να αρχίσουμε σταδιακά να επανερχόμαστε σε μία μερική κανονικότητα».

«Παρατηρείται μία επιπέδωση στον ρυθμό εξάπλωσης του ιού. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις νοσηλείες, το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει ξεπεράσει πέντε και έξι φορές τις δυνατότητές του. Στη Βόρεια Ελλάδα γίνεται μεγάλη μάχη. Έχουμε φτάσει τις 1.239 ΜΕΘ σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων οι 687 είναι Covid. Οι υπόλοιπες για τις άλλες ασθένειες», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

«Προσλάβαμε 7.000 υγειονομικούς. Γιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό. Ποτέ ξανά τόσες προσλήψεις επικουρικό. Οι 4.000 θα μείνουν μόνιμοι. Φέραμε 300 εντατικολόγους και αυτούς μόνιμα στις ΜΕΘ. Δεν έχει μείνει νοσηλευτής χωρίς δουλειά και διαμαρτύρονται ιδιωτικές κλινικές ότι φεύγουν νοσηλευτές και έρχονται να δουλέψουν στο ΕΣΥ», πρόσθεσε.

Αν σου άρεσε κάνε