Η Αχτσιόγλου κάνει λόγο για «λαθροχειρίες» της κυβέρνησης για τον κορονοϊό

Η Αχτσιόγλου κάνει λόγο για «λαθροχειρίες» της κυβέρνησης για τον κορονοϊό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 24/11/20, 12:07

Καινούργια πυρά κατά της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού στην Ελλάδα εξαπολύει την Τρίτη η Έφη Αχτσιόγλου, σχολιάζοντας ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών τη Δευτέρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Σε δήλωση της, ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «η απολύτως ανεπαρκής ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας εν μέσω πανδημίας και τεράστιων αναγκών έχει αποδειχθεί ήδη εγκληματική και η προσπάθεια της κυβέρνησης να κάνει το μαύρο άσπρο είναι τουλάχιστον θλιβερή.

Λαθροχειρία πρώτη: Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έδωσε επιπλέον 293 εκ ευρώ για την ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η αλήθεια: Ο κρατικός προϋπολογισμός έδωσε 263 εκ ευρώ στον ΕΟΠΥΥ για να καλύψει τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζόμενων σε αναστολή. Για να αναπληρώσει δηλαδή τα πάγια έσοδα που ο ΕΟΠΥΥ έχασε από τις διαλυτικές πολιτικές της κυβέρνησης στην αγορά εργασίας, προκειμένου ο οργανισμός να κρατήσει τις πάγιες λειτουργίες του και όχι φυσικά για να ενισχυθεί το σύστημα υγείας λόγω πανδημίας. Η κυβέρνηση έδωσε στον ΕΟΠΥΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας μόλις 30 εκ.

Λαθροχειρία δεύτερη: Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έδωσε 200 εκ για αμοιβές έκτακτου και επικουρικού προσωπικού.

Η αλήθεια: Αρκεί μια απλή σύγκριση των πινάκων 3.26 του προϋπολογισμού του 2020 και 3.24 του προϋπολογισμού 2021 για τα νοσοκομεία για να διαπιστώσει ότι οι επιπλέον δαπάνες για έκτακτο και επικουρικό προσωπικό είναι 81 εκ.

Λαθροχειρία τρίτη: η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έδωσε 293 εκ ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού.

Η αλήθεια: Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου η ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό των νοσοκομείων και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας λόγω κορονοιού ήταν 144 εκ ευρώ, όπως αποδεικνύουν και τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Σεπτεμβρίου που δημοσιεύονται από το ίδιο το υπουργείο οικονομικών.

Άρα το σύνολο της επιπλέον ενίσχυσης από τον κρατικό προϋπολογισμό στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι κάτω από 300 εκ. ευρώ. Όσες αλχημείες και να κάνει η κυβέρνηση δεν αλλάζει το γεγονός: η κυβέρνηση άφησε το ΕΣΥ στην τύχη του και εγκληματικά ανοχύρωτο στον πόλεμο της πανδημίας.

ΥΓ. Είμαστε βέβαιοι ότι η ανακοίνωση αυτή θα αποτελέσει πρώτη είδηση σε όλα τα ειδησεογραφικά σάιτ όπως συνέβη εξάλλου και με τη χθεσινή ψευδή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών» καταλήγει η κ. Αχτσιόγλου.

Αν σου άρεσε κάνε