Με τον Μητσοτάκη η Ελλάδα δείχνει τον καλύτερο εαυτό της, γράφει η FAZ

Με τον Μητσοτάκη η Ελλάδα δείχνει τον καλύτερο εαυτό της, γράφει η FAZ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 26/11/20, 11:23

Με ιδιαίτερα θετικό τρόπο αναφέρεται η Frankfurter Allgemeine Zeitung στο πλάνο της κυβέρνησης της ΝΔ για την αξιοποίηση των πόρων του ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης, με τη γερμανική εφημερίδα να πλέκει το εγκώμιο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως μετέδωσε η Deutsche Welle, το δημοσίευμα της FAZ αναφέρει πως «η ελληνική κυβέρνηση μόλις παρουσίασε τα σχέδιά της για τη χρήση των πόρων από το σχεδιαζόμενο ευρωπαϊκό Ταμείο, την ώρα που η Ρώμη βρίσκεται ακόμη στη χάραξη γενικών γραμμών.

Aκόμη πιο σημαντικό από την ταχύτητα είναι το γεγονός ότι το σχέδιο της Αθήνας είναι οικονομικά υγιές και αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες αδυναμίες της χώρας: το χαμηλό ποσοστό επενδύσεων, την έλλειψη ανταγωνιστικότητας, την ανάγκη αναπλήρωσης των κενών στην ψηφιοποίηση και την έλλειψη υποδομών για πράσινες επενδύσεις.

Έτσι τα σχέδια της Αθήνας δεν βοηθούν μόνο στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού. Η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει και από τη δική της εθνική κρίση, κυρίως επειδή σε αντίθεση με το παρελθόν, αυτή τη φορά οι κυβερνώντες πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις. Με το σχέδιό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να γίνει πρότυπο στην ΕΕ. Μπροστά στο πρόγραμμά του οι αμφισβητίες δύσκολα μπορούν να αρνηθούν το νόημα του Ταμείου Ανάκαμψης. Ο Μητσοτάκης θα μπορούσε ωστόσο να το παρουσιάσει στην Ευρώπη ακόμη καλύτερα».

Αν σου άρεσε κάνε