Συμβολική επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη πριν το διάγγελμα

Συμβολική επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη πριν το διάγγελμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:30 Δημιουργία 26/11/20, 14:23
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού ο πρωθυπουργός μεταβαίνει το Σάββατο στην Θεσσαλονίκη, πόλη που δοκιμάζεται σκληρά από την πανδημία, προκειμένου να εκπέμψει μήνυμα ασφάλειας προς τους πολίτες και να επισημάνει και δια της παρουσίας του την ανάγκη τήρησης των μέτρων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στους πολίτες της πρωτεύουσας της Μακεδονίας, τονίζοντας ότι είναι και στο δικό τους χέρι να σταματήσουν τον ιό και η πόλη τους να επιστρέψει σύντομα σε μια μορφή κανονικότητας.

Η επίσκεψη Μητσοτάκη πραγματοποιείται λίγα 24ωρα πριν από τις ανακοινώσεις για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα και μέχρι τα Χριστούγεννα.

Αφότου σήμερα ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε κι επίσημα την παράταση του lockdown έως τις 7 Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός σε διάγγελμά του την ερχόμενη Δευτέρα θα δώσει τις περαιτέρω λεπτομέρειες ενόψει και των εορτών.

Χθες, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι τα σύστημα υγείας της χώρας «πιέζεται από παντού, αλλά αντέχει». «Τα κρούσματα» - πρόσθεσε - «είναι υψηλά σε Βόρεια Ελλάδα, με 633 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη. Επίσης βαρύ φορτίο έχουν η Ημαθία και η Λάρισα. Το σύστημα Υγείας πιέζεται παντού, αλλά αντέχει. Είμαστε περήφανοι για όσους υπηρετούν το ΕΣΥ. Κραταιά συστήματα υγείας δεν αντέχουν, όμως το ΕΣΥ αντέχει. Η Ελλάδα δεν θα σωθεί με λόγια, αλλά με πράξεις».

Σε πολιτικό επίπεδο, ο πρωθυπουργός μιλώντας χθες στη Βουλή, στήριξε απολύτως τους υπουργούς κ.κ. Γεραπετρίτη και Γεωργιάδη, οι δηλώσεις των οποίων τις τελευταίες ημέρες έγινα αφορμή για νέα πολιτική αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτός της πλήρους κάλυψης που τους παρείχε, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για συνειδητή διαστρέβλωση της αλήθειας και υπογράμμισε: «Εγώ είμαι θλιμμένος για τα θύματα της πανδημίας αλλά η χαιρεκακία κ. Τσίπρα κάποιων στελεχών σας δεν αντέχεται. Μην μου κάνετε εμένα μαθήματα συμπεριφοράς όταν ανέχεστε τον κ. Πολάκη» . Παράλληλα, επεσήμανε ότι ο κ. Τσίπρας σπεύδει με ψευδή στοιχεία να καταγγείλει την κυβέρνηση, αλλά δεν έχει πει μισή κουβέντα για την ανάγκη τήρησης των υγειονομικών μέτρων.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε σε όλα τα κόμματα να υπάρξει από τώρα συνεννόηση και κοινή «γραμμή» για την προβολή μιας μεγάλης καμπάνιας υπέρ του εμβολιασμού όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών, από την στιγμή που θα ξεκινήσει η διάθεση των πολυπόθητη εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Ανακοίνωσε δε, ότι έδωσε εντολή στον υπουργό Υγείας να έρθει σε επαφή με τους εκπροσώπους που θα ορίσουν τα κόμματα, προκειμένου να ξεκινήσουν οι συζητήσεις.

Αν σου άρεσε κάνε