Το Oruc Reis κοντά σε Στρογγυλή και Μεγίστη

Το Oruc Reis κοντά σε Στρογγυλή και Μεγίστη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:21 Δημιουργία 27/11/20, 16:29

Στα 6,8 μίλια από την Στρογγύλη, στο σύμπλεγμα του Καστελλόριζου, βρέθηκε το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis τα ξημερώματα της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου.

Το τουρκικό ερευνητικό, με τα βοηθητικά του πλοία Ataman και Cengiz Han, με συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων συνεχίζει τις σεισμικές έρευνες σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Νωρίτερα σήμερα όμως, το Oruc Reis -όπως καταγράφεται από τις ιστοσελίδες που καταγράφουν την πορεία των πλοίων- έφτασε σε απόσταση μόλις 6,8 μίλια νότια από τη νήσο Στρογγύλη στο σύμπλεγμα του Καστελλόριζου. Το σημείο που έκανε έρευνες το Oruc Reis σήμερα τα ξημερώματα, σε θαλάσσια περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ήταν μόλις 8 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά από την Μεγίστη.

Το Oruc Reis και ο τουρκικός στολίσκος που το συνοδεύει κινείται με πορεία νότια, ταχύτητα περίπου 4,4 κόμβων και στο ανατολικό όριο της περιοχής που κινείται από την προηγούμενη Κυριακή.

Πρόκειται για την ζώνη που αποτυπώνεται με πορτοκαλί χρώμα στο παρακάτω γράφημα, εκεί όπου οι Τούρκοι έχουν δηλώσει ότι θα συνεχίσουν τις σεισμικές έρευνες μέχρι και τα μεσάνυχτα της Κυριακής 29 Νοεμβρίου.

IMG_0002

Πηγή: Real

Αν σου άρεσε κάνε