Μήνυμα για νέο ΕΣΥ και έκκληση για το εμβόλιο από το Ιπποκράτειο

Μήνυμα για νέο ΕΣΥ και έκκληση για το εμβόλιο από το Ιπποκράτειο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:34 Δημιουργία 28/11/20, 10:24

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού ο πρωθυπουργός μετέβη σήμερα, Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, την πόλη που δοκιμάζεται σκληρά από την πανδημία, προκειμένου να εκπέμψει μήνυμα ασφάλειας προς τους πολίτες και να επισημάνει και δια της παρουσίας του την ανάγκη τήρησης των μέτρων και του εμβολίου.

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, αλλά και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, συνομίλησε στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου με εκπροσώπους γιατρών και νοσηλευτών, οι οποίοι του δώρισαν ένα χειροτέχνημα που επιμελήθηκαν τα παιδιά της παιδοψυχιατρικής κλινική.

«Θα πρέπει όλοι να προσέχουμε ώστε να περάσουμε στην απέναντι όχθη με όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες, τώρα μάλιστα που αρχίζει κάπως να μειώνεται το ιικό φορτίο.

Ο ίδιος επεσήμανε ακόμη ότι «είναι απαραίτητο να κάνουμε όλοι το εμβόλιο» το οποίο, όπως επανέλαβε, «θα είναι δωρεάν» και προανήγγειλε μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία.

«Οι γιατροί θα κάνουν πρώτοι το εμβόλιο και θα ενθαρρύνουν τους πολίτες να κάνουν εμβολιασμό από τον Ιανουάριο, οπότε ξεκινά», είπε.

Ο πρωθυπουργός έχοντας μια σύντομη συνομιλία με όσους τον υποδέχτηκαν, έκανε λόγο για στήριξη στους γιατρούς και για την οικοδόμηση ενός νέου συστήματος υγείας.

Τόνισε, επίσης, ότι γνωρίζει τα προβλήματα που υπάρχουν, ενώ δεσμεύτηκε για περαιτέρω ενίσχυση των ΜΕΘ.

«Κάνετε όλοι σας σπουδαία δουλειά, σας είμαστε βαθιά υποχρεωμένοι, όλη η ελληνική κοινωνία στέκεται με σεβασμό στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό», είπε, απευθυνόμενος στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Επίσης, υπογράμμισε ότι το ΕΣΥ πιέζεται, αλλά αντέχει, προσθέτοντας ότι θα έχει την αμέριστη στήριξη της πολιτείας και την προσωπική του φροντίδα.

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το Κέντρο Υγείας στον Εύοσμο και το κέντρο του ΕΚΑΒ στην Πυλαία.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζερβα και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικωστα.

Στις 14.00 ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στον ραδιοσταθμό Status Fm και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Βενιέρη και Βιργινία Δημαρέση.

Αν σου άρεσε κάνε