Μαίνεται η πολιτική κόντρα για τα περί παράλληλης καταγραφής κρουσμάτων

Μαίνεται η πολιτική κόντρα για τα περί παράλληλης καταγραφής κρουσμάτων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:38 Δημιουργία 01/12/20, 15:12

Μαίνεται η πολιτική κόντρα για τα δημοσιεύματα, που κάνουν λόγο για παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων.

Κλιμακώνοντας τη σύγκρουση, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί με επιστολή στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας να εξεταστούν πρόσωπα με μείζονα ρόλο στην αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να κληθούν προς εξέταση ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Σωτήρης Τσιόδρας ως εκπρόσωπος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, «η αξιωματική αντιπολίτευση όλο αυτό το διάστημα με υπευθυνότητα έθεσε όλα τα ζητήματα που αφορούσαν την ίδια τη διαχείριση των συνεπειών της πανδημίας, τόσο ως προς τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, όσο και ως προς τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής».

Σημειώνεται ακόμη, ότι τα θέματα που επισημαίνονται στα δημοσιεύματα θέτουν ιδιαίτερα σοβαρά ζητήματα, ιδίως σε σχέση με την επιστημονική δεοντολογία, την πολιτική αξιοπιστία και την τήρηση της νομιμότητας, ενώ γεννιούνται, ερωτήματα για το αν οι επιστήμονες που συμμετείχαν στην «επιτροπή εμπειρογνωμόνων» του υπουργείου Υγείας αφέθηκαν μέσα σε κρίσιμες στιγμές να αποφασίζουν «στα τυφλά».

Αν σου άρεσε κάνε