Αγωγή με αποζημίωση 100.000 ευρώ κατέθεσε κατά της ΠτΔ ο Γ. Λαγός

Αγωγή με αποζημίωση 100.000 ευρώ κατέθεσε κατά της ΠτΔ ο Γ. Λαγός

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:39 Δημιουργία 01/12/20, 18:30

Αγωγή κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας κατέθεσε μέσω του δικηγόρου του, ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός ζητώντας αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ.

Με την αγωγή, την οποία κατέθεσε εκ μέρους του ο Κώστας Πλεύρης, ο καταδικασθείς ζητά το ποσό των 100.000 ευρώ νομιμότοκα επειδή, όπως ισχυρίζεται, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσέβαλε, μεταξύ άλλων, το τεκμήριο της αθωότητάς του, την προσωπικότητά του, το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού του και «με την απαράδεκτη στάση της και τις ακόμα πιο απαράδεκτες δηλώσεις της επηρέασε το Εφετείο» στο οποίο θα εκδικαστεί η έφεσή του.

«Προκαλεί, δε, ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι μια πρώην δικαστικός προέβη σε αυτές τις εξωφρενικές δηλώσεις αλλά και στον σχολιασμό δικαστικής απόφασης, πράγμα που είναι ανεπίτρεπτο και παράνομο», υποστηρίζεται μεταξύ άλλων στην αγωγή.

Να σημειωθεί πως ο Γ. Λαγός καταδικάστηκε στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής σε ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και οπλοκατοχή.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη Συνθήκη για τη λειτουργία της ΕΕ και το Πρωτόκολλο περί προνομίων και ασυλιών, ο Γιάννης Λαγός χαίρει ασυλίας εντός της ελληνικής επικράτειας ανάλογης που αναγνωρίζεται στα μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς και εντός της επικρατείας άλλων κρατών μελών, παρέχοντας εξαίρεση από κάθε μέτρο κρατήσεως και δικαστικής δίωξης.

Αν σου άρεσε κάνε