Μητσοτάκης στα εγκαίνια του ανελκυστήρα: Σήμερα η Ακρόπολη είναι πιο φωτεινή και πιο προσβάσιμη από ποτέ

Μητσοτάκης στα εγκαίνια του ανελκυστήρα: Σήμερα η Ακρόπολη είναι πιο φωτεινή και πιο προσβάσιμη από ποτέ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:52 Δημιουργία 03/12/20, 09:49

Τον ανελκυστήρα πλαγιάς στην Ακρόπολη εγκαινίασε ο πρωθυπουργός το πρωί της Πέμπτης.

«Σήμερα η Ακρόπολη λάμπει πιο φωτεινή από ποτέ αλλά και πιο προσβάσιμη από ποτέ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν πραγματοποιήσει την πρώτη διαδρομή με τον ανελκυστήρα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρόκειται για ένα έργο εμβληματικό που δεν θα είχε γίνει πράξη χωρίς τη συμβολή του Ιδρύματος Ωνάση, καθώς ο νέος ανελκυστήρας αλλά και οι νέες διαδρομές που έχουν δημιουργηθεί καθιστούν την Ακρόπολη προσβάσιμη σε όλες και σε όλους, στα άτομα με κινητικές δυσκολίες αλλά και στους ηλικιωμένους που θέλουν να απολαύσουν το σύμβολο του δυτικού πολιτισμού.

Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση έχει ήδη θέσει σε διαβούλευση το Εθνικό Σχέδιο για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ που στον πυρήνα του έχει την έννοια της προσβασιμότητας σε όλους και παντού.

Το εν λόγω έργο θα προσφέρει ασφαλή μεταφορά σε ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες. Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στη σημερινή τελετή εγκαινίων στέλνοντας το δικό της μήνυμα στήριξης των ατόμων με αναπηρία, καθώς η 3η Δεκεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν μαζί με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και τον εκπρόσωπο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ωνάση, που αποτελεί και τον χορηγό του έργου.

Αν σου άρεσε κάνε