Παρατείνεται το lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου

Παρατείνεται το lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:47 Δημιουργία 03/12/20, 12:26

Την παράταση του lockdown έως και στις 6 το πρωί της 14ης Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κι επίσημα την Πέμπτη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ανοιχτά θα είναι από την ερχόμενη Δευτέρα, στις 7 Δεκεμβρίου, μόνο τα καταστήματα πώλησης των εποχικών ειδών.

Ο Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για σταθεροποίηση ή και μείωση κρουσμάτων, η οποία ωστόσο είναι πιο αργή από το αναμενόμενο, ενώ στάθηκε στην πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα.

«Το σταδιακό άνοιγμα απομακρύνεται. Παρατείνονται τα μέτρα μέχρι και τη Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου. Κατ' εξαίρεση από τη Δευτέρα επιτρέπεται η λειτουργία καταστημάτων εποχικών. Η παράταση των γενικών μέτρων κρίνεται επιβεβλημένη καθώς το ιικό φορτίο είναι υψηλό. Προτεραιότητα η προστασία της ανθρώπινης ζωής», τόνισε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας.

Ο ίδιος αναφερόμενος στο μέτωπο των εμβολιασμών, δήλωσε: «Το ένα μετά το άλλο μια σειρά εμβόλια θα είναι στη διάθεση της χώρας μας τέλη Δεκεμβρίου, αρχές Ιανουαρίου. Ο εμβολιασμός θα είναι δωρεάν. Δημιουργούνται ήδη 1.018 εμβολιαστικά κέντρα για να αρχίσει άμεσα ο εμβολιασμός. Μηνιαίως θα εμβολιάζονται 2 εκατ. πολίτες. Είναι αυτονόητο ότι πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, μετά οι ο πολίτες με υποκείμενα άνω των 65 και μετά ο γενικός πληθυσμός».

Αν σου άρεσε κάνε