Χρειάζεται φρένο στη συντηρητική οπισθοδρόμηση, σύμφωνα με την Γεννηματά

Χρειάζεται φρένο στη συντηρητική οπισθοδρόμηση, σύμφωνα με την Γεννηματά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 03/12/20, 19:19

«Μέσα από αυτήν την πρωτόγνωρη δοκιμασία, αναδεικνύεται πιο εμφατικά η φυσιογνωμία και η ταυτότητα του Κινήματός μας», σημείωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά την εισαγωγική ομιλία της στο Πολιτικό Συμβούλιο την Πέμπτη.

«Δεν καλύπτουμε μόνο το κενό αξιόπιστης αντιπολίτευσης που αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προβάλλουμε πλέον προτάσεις αξιόπιστης διακυβέρνησης. Μόνο το Κίνημα Αλλαγής έχει το σχέδιο, τους ανθρώπους και τις δυνατότητες να κάνει πράξη τη Νέα Αλλαγή, που έχει ανάγκη σήμερα η κοινωνία για να βγει όρθια και ισχυρή από αυτήν τη δοκιμασία», τόνισε η κυρία Γεννηματά, προσθέτοντας πώς «χρειάζεται φρένο στην συντηρητική οπισθοδρόμηση. Αυτός είναι ο ρόλος μας σήμερα».

Η Φώφη Γεννηματά απέδωσε τις επιθέσεις και την κριτική που δέχεται σε πολλούς κύκλους που πασχίζουν να κρατήσουν ζωντανό τον σημερινό δικομματισμό, εντάσσοντας το Κίνημα Αλλαγής, ως δορυφόρο ή συμπλήρωμα. Συνεχίζοντας τον λόγο της, υπογράμμισε πώς «όσα κέντρα και παράκεντρα μεθοδεύουν ένα Κίνημα Αλλαγής ελεγχόμενο, χειραγωγούμενο ή διαρκώς χειμαζόμενο από εσωστρέφεια, ματαιοπονούν. Δεν θα βρουν σωσίβιο σωτηρίας στο δικό μας χώρο. Προκαλούν τη λογική και το συναίσθημα όσων κράτησαν την παράταξη όρθια, έμειναν στα δύσκολα και σήμερα θέλουν να την δουν να πρωταγωνιστεί ξανά».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έκανε λόγο για ευθύνες της κυβέρνησης και την αδυναμία να στηρίξει αποτελεσματικά την οικονομία. Άσκησε κριτική και για το σχέδιο αξιοποίησης των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αιχμηρή ήταν και για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, λέγοντας ότι «αντί προετοιμασίας, διαγγέλματα με μεγάλα λόγια και εξαγγελίες με αντιφάσεις. Περίσσευε η προπαγάνδα και η αλαζονεία. Τελικά τους ξέφυγε ο έλεγχος. Ακόμα η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για το ασφαλές άνοιγμα όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν».

Αν σου άρεσε κάνε