Σε έντονο ύφος οι απαντήσεις Χατζηδάκη σε Τσίπρα για τον κορονοϊό

Σε έντονο ύφος οι απαντήσεις Χατζηδάκη σε Τσίπρα για τον κορονοϊό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 03/12/20, 20:04

Η τοποθέτηση Τσίπρα μαρτυρά το πολιτικό υπαρξιακό πρόβλημα του κόμματός του είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης, στη Βουλή, λαμβάνοντας τον λόγο μετά την τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν είμαστε τέλειοι, αλλά εσείς διεκδικείτε το παγκόσμιο κύπελλο θράσους. Είστε μοναδικό φαινόμενο λαϊκίστικου και ψευδομανούς κόμματος σε όλη την Ευρώπη, είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Για τα θέματα της Υγείας και ειδικότερα για το μητρώο καταγραφής, απάντησε ότι υπάρχει ένα ενιαίο μητρώο και το δεύτερο είναι υποσύστημα του συνολικότερου συστήματος για καταγραφή στις κινητές μονάδες. Ο κ. Τσίπρας "δεν έχει παρά να ρωτήσει τους επιστήμονες της χώρας". Μνημόνευσε μάλιστα τους κκ Σύψα και Παπαευαγγέλου, που "διαψεύδουν" ότι υπάρχει πρόβλημα με τα μητρώα, αλλά και τον κ. Βατόπουλο που λέει ότι "δεν υπάρχει θέμα με διπλά βιβλία, είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Όσο για την κριτική του πρώην πρωθυπουργού σχετικά με τη διαχείριση της κατάστασης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας έκανε λόγο για "τάση τυμβωρυχίας και συγκεκαλυμμένης χαιρεκακίας, για τα όποια προβλήματα παρατηρούνται".

Ατυχή χαρακτήρισε επίσης την επίθεση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό: "Δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας, με τη γνωστή διαδρομή, να θίξει τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος που έκανε κάτι που επιτρέπεται (άθληση). Δεν ξέρω εάν το ίδιο επιτρεπόταν, μετά το Μάτι, αυτά που είχε κάνει ο κ. Τσίπρας, και θυμάστε τις συζητήσεις για τα κότερα" είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Απαντώντας στον πρώην πρωθυπουργό για τη μη προβολή των απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ από τα ΜΜΕ, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι "με τέτοιες απόψεις, είστε τυχεροί, εάν πράγματι δεν σας προβάλουν, διότι εάν σας προέβαλαν στο βαθμό που θέλετε, θα είχατε εκτεθεί. και η πτώση των ποσοστών σας στις δημοσκοπήσεις θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη...".

Απαντώντας στην κριτική του κ. Τσίπρα για την τροπολογία που αφορά στον Ειδικό Λογαριασμό των ΑΠΕ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είπε ότι το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό και ότι (αυτοί οι λογαριασμοί) "εξαρτώνται από τη χαμηλή ζήτηση ρεύματος, που οδηγεί σε χαμηλότερους ΕΛΑΠΕ [..] Επομένως παίρνουμε μέτρα για να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα με τη λογική του καταμερισμού του βάρους, ενώ, ανακοινώσαμε μέτρα με 4-5 συνιστώσες, μία εκ των οποίων είναι η συμβολή παραγωγών ΑΠΕ με μια άπαξ εισφορά 6%. Αναφερόμενος μάλιστα στη μελέτη για την πορεία του ΕΛΑΠΕ με βάση τα νέα μέτρα, είπε ότι δίδεται απάντηση στο θέμα της ευστάθειας του λογαριασμού για όλο το ορατό μέλλον, ακόμα με σενάριο περαιτέρω επιδείνωσης της κρίσης.

Όσο για το θέμα αύξησης του κόστους ενέργειας, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι με τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση δεν έγινε αισθητή από τα νοικοκυριά, και ότι υπήρξε μια μικρή επιβάρυνση 2-2,5 ευρώ το μήνα σε κάθε νοικοκυριό.

Στην κριτική για την κατάσταση στη ΔΕΗ, είπε ότι η προσέγγιση του κ. Τσίπρα ήταν "ιλαροτραγική" διότι η κυβέρνησή του την είχε φτάσει στο "χείλος του γκρεμού". Εμείς, τη σώσαμε, η μετοχή της ανέβηκε 4-5 φορές πάνω, και η πιστοληπτική της ικανότητα ανέβηκε από τους οίκους αξιολόγησης είπε ο κ. Χατζηδάκης: Από όλα όσα κάνουμε, "βρήκατε να κάνετε αντιπολίτευση στη ΔΕΗ. Πρόκειται για κλασική περίπτωση επιστροφής του δολοφόνου στον τόπο του εγκλήματος" πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης.


Στα θέματα δόμησης, ο ΣΥΡΙΖΑ "προσπαθεί να πάρει ψηφουλάκια" από δεξιά και αριστερά

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Χατζηδάκη στην κριτική που άσκησε ο κ. Τσίπρας σε θέματα εκτός σχεδίου δόμησης. "Έχουμε απέναντί μας το κόμμα της οπισθοδρόμησης, που προσπαθεί να αρπάξει ψηφουλάκια από δεξιά και αριστερά, μήπως βρει κανέναν, με φέικ νιους, να τον παραπλανήσει. Έτσι ανεβήκατε στην εξουσία, αλλά κάποια στιγμή τελειώνουν και τα ψέματα", είπε χαρακτηριστικά.

Αν σου άρεσε κάνε