Χαρδαλίας: Αυστηρότερα μέτρα σε Ξάνθη, Πέλλα, Δράμα, Φλώρινα, Πιερία και Ημαθία

Χαρδαλίας: Αυστηρότερα μέτρα σε Ξάνθη, Πέλλα, Δράμα, Φλώρινα, Πιερία και Ημαθία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 04/12/20, 18:40

Μήνυμα για τη λήψη αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων σε 6 περιοχές της Ελλάδας, λόγω του αυξημένου ιικού φορτίου του Covid-19 που παρατηρούνται σε αυτές, έστειλε την Παρασκευή ο Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας στην ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού από το υπουργείο Υγείας.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, «υπάρχει προβληματισμός για Ξάνθη, Πέλλα, Δράμα, Φλώρινα, Πιερία και Ημαθία. Γι' αυτό είχαμε τηλεδιάσκεψη για την αποτίμηση της κατάστασης.

Σε αυτές τις περιοχές το επιδημιολογικό φορτίο δεν υποχωρεί και παρουσιάζουν σταθερό αριθμό κρουσμάτων και δεν μειώνονται, σε αντίθεση με άλλες περιοχές. Ιδιαίτερα σε αυτές τις περιοχές, τα κρούσματα παρουσιάζονται στα χωριά. Κάνουμε σύσταση για την αποφυγή κάθε περιττής μετακίνησης, ενώ αναμένεται περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων.

Σε Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Λάρισα, Μαγνησία, Χαλκιδική, Κιλκίς, Καρδίτσα, Σέρρες, Τρίκαλα και Καβάλα εξακολουθεί να παρουσιάζεται υψηλό φορτίο.

Οι έλεγχοι θα συνεχίσουν να διεξάγονται και ζητάμε να εφαρμόζονται με προσήλωση τα μέτρα προστασίας.

Σε περίπτωση περιοχών που τα μέτρα δεν φέρνουν αποτέλεσμα, θα λαμβάνονται

Δύο επιπλέον μέτρα, όσοι ανιχνεύονται θετικά στα σύνορα, δεν θα μπαίνουν στη χώρα. Δεν θα επιτρέπονται οι επισκέψεις στο Άγιο Όρος».

Αν σου άρεσε κάνε