Ειρώνειες Σπίρτζη κατά Χρυσοχοΐδη, για τη χθεσινή επέτειο Γρηγορόπουλου

Ειρώνειες Σπίρτζη κατά Χρυσοχοΐδη, για τη χθεσινή επέτειο Γρηγορόπουλου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:56 Δημιουργία 07/12/20, 13:54

Ένταση επικράτησε στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, όταν με παρέμβασή του, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστος Σπίρτζης είπε «Τα απαράδεκτα και αντιδημοκρατικά γεγονότα αστυνομικής βίας καταπατούν τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα και προσβάλλουν τον ελληνικό λαό και τη πλειοψηφία των Ελλήνων, δημοκρατών αστυνομικών».

Απευθυνόμενος προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχ. Χρυσοχοϊδη, ο κ. Σπίρτζης του έδωσε μιαανθοδέσμη λέγοντας «Κύριε υπουργέ σας έφερα λίγα λουλούδια σαν και αυτά που διέλυσε αστυνομικός των ΜΑΤ πάνω σε συνάδερφο του και στη συνέχεια τα πέταξε με απαξία στο δρόμο».

«Η πράξη αυτή αποτελεί προσβολή στο δολοφονημένο 15χρονο, Αλέξη Γρηγορόπουλο, στον ελληνικό λαό, προσβολή στη Δημοκρατία, προσβολή στους γονείς και τη μάνα που δεν είδε ποτέ ξανά το παιδί της», συμπλήρωσε.

«Να δώσετε ένα λουλούδι στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να κρατήσετε από ένα εσείς και να δώσετε και στη φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας για να θυμάστε κάθε ημέρα τους ακροδεξιούς θύλακες που έχετε αφήσει να ξεσαλώνουν, να εφαρμόζουν με τον τρόπο που εφαρμόζουν τις εντολές σας. Με καταπάτηση κάθε έννοιας δημοκρατικού και ατομικού δικαιώματος, με απαγόρευση της ελεύθερης πρόσβασης ενώ τηρούνται όλα τα μέτρα, με δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις, με συλλήψεις ακόμη και δικηγόρων και μάλιστα των δικηγόρων που ήταν πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με τραμπουκισμούς, με παρενοχλήσεις γυναικών, με ρίψεις κρότου-λάμψης μέσα σε εσωτερικό χώρο πολυκατοικίας και πολλά άλλα», σημείωσε ο κ. Σπίρτζης.

«Ζητάμε από τον πρόεδρο της Επιτροπής ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, σε αυτήν την Επιτροπή, στο χώρο της Γερουσίας της Βουλής, στην Επιτροπή που συζητά το σχέδιο νόμου και για την παιδεία των αστυνομικών μας, για τις δομές και τη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας», κατέληξε.

Αν σου άρεσε κάνε