Επαναλειτουργούν από την Τρίτη τα κέντρα αισθητικής - Νέες προειδοποιήσεις για μαζώξεις τα Χριστούγεννα

Επαναλειτουργούν από την Τρίτη τα κέντρα αισθητικής - Νέες προειδοποιήσεις για μαζώξεις τα Χριστούγεννα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:01 Δημιουργία 14/12/20, 12:34

Την επανελειτουργία των κέντρων αισθητικής στην Ελλάδα από αύριο, Τρίτη, ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Δευτέρας.

«Από αύριο το πρωί, τίθενται σε λειτουργία και οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών. Τα φαινόμενα "μαύρης εργασίας" είναι δυστυχώς εκτεταμένα. Για αυτό είναι προτιμότερο να λειτουργούν με κανόνες και υγειονομικά πρωτοκόλλα παρά ανεξέλεγκτα κατ’ οίκον», είπε συγκεκριμένα.

Αναφορικά με τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά είπε: «Για την παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια περισσοτέρων των 9 ατόμων προερχόμενων από δύο οικογένειες, ενώ θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10μμ έως τις 5πμ».

Αναφορικά με τις εκκλησίες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «θα υπάρξει εντός της ημέρας επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο. Σε σχέση με τα γενικά μέτρα, σημειώνεται ότι από χθες οι νυχτερινές μετακινήσεις επιτρέπονται έως τις 10 το βράδυ, αντί για τις 9 που ίσχυε πριν.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων, για τον μήνα Δεκέμβριο, παραμένουν σε ισχύ και για τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου οι οποίες θα λειτουργήσουν με το σύστημα click away. Μπορούν έτσι και τον Δεκέμβριο:

- Να θέσουν εργαζόμενους σε προσωρινή αναστολή της σύμβασης εργασίας.

- Να έχουν μείωση ενοικίου 40%.

- Να έχουν αναστολή ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

- Να συμμετάσχουν στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, που θα καταβληθεί τον Ιανουάριο.

- Να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Στη συνέχεια περνώντας στο θέμα του εμβολιασμού, ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως «συνεχίζεται η προετοιμασία προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την ώρα του εμβολιασμού. Για τον σκοπό αυτόν, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το Σάββατο ευρεία σύσκεψη με την ηγεσία των εμπλεκόμενων Υπουργείων και υπηρεσιακούς παράγοντες. Εξετάστηκαν η προετοιμασία για την παραλαβή, την αποθήκευση και τη διανομή του εμβολίου, η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών και η εξειδίκευση του τρόπου με τον οποίο οι πολίτες θα κλείνουν ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα.

Θα χρησιμοποιηθεί για τον σκοπό αυτόν η άυλη συνταγογράφηση και θα δημιουργηθεί η ψηφιακή πλατφόρμα «emvolio.gov.gr».

Για τους συμπολίτες μας που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ψηφιακές δεξιότητες θα αξιοποιηθούν τα φαρμακεία της χώρας, τα οποία είναι πάνω από δέκα χιλιάδες και ενδεχομένως τα ΚΕΠ.

Πρόκειται για ένα τεράστιας έκτασης εγχείρημα με εκατοντάδες μικρές λεπτομέρειες, οι οποίες διευθετούνται έτσι ώστε ο εμβολιασμός να ξεκινήσει αμέσως μετά την παραλαβή της πρώτης παρτίδας εμβολίων».

Για τα ελληνοτουρκικά

Αναφορικά με τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου έκανε ένα ακόμη βήμα στην άσκηση πίεσης προς την πλευρά της Τουρκίας για την αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή μας. Συγκεκριμένα:

- Καταδικάζει την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και απέναντι στην ίδια την Ένωση.

- Διευρύνει τη λίστα των υποκείμενων σε κυρώσεις προσώπων και των οντοτήτων που εμπλέκονται σε παράνομες γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

- Έδωσε εντολή στον Ύπατο Εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να υποβάλουν το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο του 2021 γραπτή έκθεση, η οποία θα αφορά όλο το φάσμα των ευρωτουρκικών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένης της Τελωνειακής Σύνδεσης.

- Καλεί τη γειτονική χώρα να επιδείξει συνέπεια και συνέχεια στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης, προκειμένου να καταστεί εφικτή η επανέναρξη των διερευνητικών επαφών, οι οποίες θα έχουν ως αντικείμενο την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

- Καταδικάζει τις μονομερείς τουρκικές ενέργειες στα Βαρώσια και καλεί την Τουρκία σε πλήρη συμμόρφωση με τα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

- Επισημαίνει ότι η Τουρκία πρέπει να συνεργαστεί για να αντιμετωπίσει τα δίκτυα των παράνομων διακινητών, ώστε να περιοριστούν οι ροές στο Αιγαίο.

Όλα αυτά είναι βήματα προς την επιθυμητή κατεύθυνση. Πιο αργά ίσως από όσο θα θέλαμε». Και τόνισε: «Αλλά όλα μαζί συνθέτουν έναν μοχλό πίεσης προς την Τουρκία για να τερματίσει την παραβατική και προκλητική της συμπεριφορά».

Αν σου άρεσε κάνε