Πέτσας: Πριν το τέλος του χρόνου αλλά λιγότερα τα εμβόλια στην Ελλάδα

Πέτσας: Πριν το τέλος του χρόνου αλλά λιγότερα τα εμβόλια στην Ελλάδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:28 Δημιουργία 16/12/20, 14:09

Στις 300.000 ανέρχονται οι δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού Covid-19 που θα λάβει η Ελλάδα μέσα στον Ιανουαρίο του 2021, όπως δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας, αριθμός που σημαίνει πως μέσα στον πρώτο μήνα του νέου έτους θα εμβολιαστούν 150.000 συμπλίτες μας, αφού απαιτούνται δύο δόσεις του εμβολίου.

Μιλώντας στο ρ/σ «Παραπολιτικά», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχθηκε πως ο αριθμός των εμβολίων θα είναι μικρότερος από αυτόν που είχε αρχικά υπολογιστεί και αυτό γιατί «υπάρχει ένας συνδυασμός πραγμάτων που πρέπει να σταθμιστεί, να εξηγηθεί και να γίνει μέρος του επιχειρησιακού μας σχεδίου. Θα πάρουμε γρηγορότερα γιατί φαίνεται να έρχεται γρηγορότερα η έγκριση από τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς αλλά θα πάρουμε λιγότερα γιατί όλη η Ευρώπη θα πάρει λιγότερα με αποτέλεσμα και η δική μας κλείδα κατανομής από τα συμβόλαια προαγοράς να οδηγεί σε λιγότερο αριθμό εμβολίων.

«Είναι ισχυρό το ενδεχόμενο να έχουμε τα πρώτα εμβόλια πριν τελειώσει η χρονιά αλλά θα είναι λιγότερα τελικά τα εμβόλια» όπως είπε ο κ. Πέτσας.

Ο ίδιος προανήγγειλε σκληρότερα μέτρα σε περιφερειακές ενότητες όπου τα κρούσματα δεν υποχωρούν, ή πέφτουν αργά ή παρατηρούνται αναζωπυρώσεις.

«Υπάρχουν περιοχές όπως για παράδειγμα η περιφερειακή ενότητα Κοζάνης που μας ανησυχεί. Βλέπουμε τα στοιχεία ότι αντί να πέφτουν οι εισαγωγές, αυξάνονται για παράδειγμα στην Πτολεμαΐδα ή στο νοσοκομείο της Κοζάνης , αυτό κάτι λέει. Για αυτό το σήμα είναι όχι χαλάρωση, ενδεχομένως σκλήρυνση σε τοπικό επίπεδο αν χρειαστεί, μακάρι να μην χρειαστεί. Θα αποδειχτεί αν χρειάζεται ή όχι από τη συμπεριφορά μας», είπε.

Για τα ρεβεγιόν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «κάθε οικογένεια θα πρέπει να έχει έναν στενό κύκλο με τον οποίο θα συναναστρέφεται ώστε να μην υπάρξει διασπορά του ιού στην κοινότητα».

Αναφορικά με την μείωση ενοικίου 80% Ιανουάριο και Φεβρουάριο, επισήμανε πως πρόκειται για μέτρο στήριξης των επιχειρήσεων, ενώ για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 είπε πως θα αρχίσει τον Ιανουάριο.

Τέλος, ο κ. Πέτσας διευκρίνισε πως «στο ειδικό αποθεματικό υπάρχουν 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ για την στήριξη όσων πλήττονται από την πανδημία».

Αν σου άρεσε κάνε