«Καμπανάκι» Κικίλια για σκληρά τοπικά lockdown

«Καμπανάκι» Κικίλια για σκληρά τοπικά lockdown

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:03 Δημιουργία 16/12/20, 18:25

«Καμπανάκι» για σκληρά τοπικά lockdown χτύπησε ο υπουργός Υγείας κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Η προειδοποίηση του Βασίλη Κικίλια έγινε στον απόηχο της σημαντικής έξαρσης σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, με τον υπουργό να κάνει λόγο για σοβαρή κατάσταση σε Κοζάνη και Δυτική Αττική, τονίζοντας μάλιστα ότι αυτή την ώρα συνεδριάζει η επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, Κιλικίς, Ξάνθη, Γρεβενά, Ροδόπη Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Πέλλα και Λάρισα έχουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

«Αν επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα επαναξιολογηθούν τα μέτρα. Να παρακαλέσω θερμά τους πολίτες που δεν συμμορφώνονται και επιβαρύνουν το σύστημα υγείας, να σκεφτούν πολύ προσεκτικά, τι μπορεί αυτό να επιφέρει στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας» είπε ο υπουργός. «Να υπερασπιστούμε τον κόπο και την προσπάθεια των πολιτών» συνέχισε.

«Η λέξη ελευθερία τα λέει όλα, για την ψυχολογία μας, για τον τρόπο που αισθανόμαστε όταν θέλουμε να πάρουμε τη ζωή μας πίσω», είπε για την κωδική ονομασία της προμήθειας εμβολίων στην Ευρώπη.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται περί ενός εμβολίου, αλλά πολλών, αρκετά από τα οποία είναι σε διαδικασία προαγοράς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Λίαν συντόμως την οδό της αδειοδότησης θα πάρουν και άλλα δύο εμβόλια. Οι δόσεις είναι η μία πίσω από την άλλη, σύμφωνα με τα συμβόλαια προαγοράς.

«Θα εμβολιάσουμε πρώτα απ’ όλα τους υγειονομικούς μας. Θα τιμήσουμε τους αγωνιστές στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας. Στη συνέχεια θα εμβολιάσουμε τις ευπαθείς ομάδες», επανέλαβε ο κ. Κικίλιας.

«Από αύριο το πρωί το υπουργείο Υγείας από τις 9:00 έως τις 16:00 θα επικοινωνήσει διαδοχικά με τηλεδιάσκεψη με όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της χώρας» συνέχισε ο Βασίλης Κικίλιας, προαναγγέλλοντας την εθελοντική συγκατάθεση των υγειονομικών για τον εμβολιασμό τους.

«Ξεκινάει η καταγραφή των υγειονομικών που θέλουν να εμβολιαστούν. Όταν μιλάμε για υγειονομικούς, μιλάμε για όλο το προσωπικό, γιατρούς, νοσηλευτές, καθαρίστριες», ξεκαθάρισε ο κ. Κικίλιας.

«Η έκκλησή μου προς αυτούς έχει να κάνει πρώτα απ’ όλα με τη δική τους προστασία μέσω του εμβολιασμού και εξίσου με την ασφάλεια των ασθενών μέσα στο νοσοκομείο, ώστε να μειωθεί η πιθανότητα των ενδονοσοκομειακών», επισήμανε ο υπουργός Υγείας.

Αν σου άρεσε κάνε