Στο 16% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ, σε δημοσκόπηση της Pulse - Ανησυχία για τον κορονοϊό

Στο 16% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ, σε δημοσκόπηση της Pulse - Ανησυχία για τον κορονοϊό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:24 Δημιουργία 17/12/20, 21:07

Το σταθερό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, την ανησυχία των πολιτών για την πορεία του κορονοϊού καθώς και τη θετική διάθεση για εμβολιασμό απέναντι στη νόσο φανερώνει νέα δημοσκόπηση της Pulse, που δημοσιεύτηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το βράδυ της Πέμπτης.

Ειδικότερα, αναφορικά με την ανησυχία των πολιτών για την επιδημία στη χώρα, το 76% ανησυχεί πολύ (51%) και αρκετά (25%), ενώ το ποσοστό στα τέλη Νοεμβρίου ήταν στο 78% και τον Οκτώβριο στο 70%. Μέτρια ανησυχεί το 12%, λίγο το 5% και ελάχιστα έως καθόλου επίσης το 5%.

anisychia-gia-ton-io-kerdizei-edafos-to-emvolio0

Στην ερώτηση «θα κάνετε το εμβόλιο για τον νέο κορονοϊό, όταν αυτό εγκριθεί και είναι διαθέσιμο, δωρεάν για εσάς;» το 67% είναι θετικό. «Σίγουρα ναι» απαντά το 40% και «μάλλον ναι» το 27%. Διστακτικό, ωστόσο, εμφανίζεται το 29% των πολιτών. Στην προηγούμενη έρευνα το 65% δήλωνε θετικό για τον εμβολιασμό.

anisychia-gia-ton-io-kerdizei-edafos-to-emvolio1

Τους πρώτους μήνες απαντά ότι θα κάνει το εμβόλιο το 57%. Πιο συγκεκριμένα, εφόσον δοθεί η έγκριση και είναι δωρεάν, το 36% απαντά πως θα μεταβεί στα εμβολιαστικά κέντρα το συντομότερο δυνατόν και το 21% ύστερα από 2-3 μήνες. Αρκετά αργότερα δηλώνει πως θα κάνει το εμβόλιο το 24% και ποτέ το 15%.

anisychia-gia-ton-io-kerdizei-edafos-to-emvolio2

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία click away και αν οι πολίτες επιθυμούν να πραγματοποιήσουν κατ’ αυτό τον τρόπο τις αγορές τους, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών εμφανίζεται αρνητική (63%) έναντι (34%) που δηλώνουν θετικοί.

anisychia-gia-ton-io-kerdizei-edafos-to-emvolio3

Στα ελληνοτουρκικά, με βάση τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, η πλειοψηφία των πολιτών (95%) δηλώνει πως η Τουρκία θα συνεχίσει τις προκλητικές ενέργειες απέναντι στη χώρα μας.

anisychia-gia-ton-io-kerdizei-edafos-to-emvolio4

Η κυβέρνηση, παρά την κρίση του κορονοϊού, εξακολουθεί να διατηρεί μεγάλο προβάδισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ, της τάξης των 16 μονάδων (17% τον Νοέμβριο).

Ειδικότερα, η Ν.Δ. με αναγωγή επί των εγκύρων συγκεντρώνει 40% (ίδιο ποσοστό πριν από ένα μήνα) και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 24% κερδίζοντας μίαμονάδα. Σταθερά παραμένουν το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ με 7% και 6% αντίστοιχα, 4,5% η Ελληνική Λύση (έναντι 4%) και 3% το ΜέΡΑ25 (ίδιο ποσοστό). Η ζώνη των αναποφάσιστων αποτυπώνεται στο 8,5%.

anisychia-gia-ton-io-kerdizei-edafos-to-emvolio5

Τέλος, στην ερώτηση ποιον «από τους δύο θεωρείτε καταλληλότερο ως πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα», το 45% απαντά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 25% τον Αλέξη Τσίπρα. Το 27% τάσσεται υπέρ της επιλογής «κανένας από τους δύο».

anisychia-gia-ton-io-kerdizei-edafos-to-emvolio6

Αν σου άρεσε κάνε