Επιταχύνονται οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις για τις επενδύσεις, τόνισε ο Χατζηδάκης

Επιταχύνονται οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις για τις επενδύσεις, τόνισε ο Χατζηδάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:05 Δημιουργία 21/12/20, 10:04

Για δραστική περικοπή του χρόνου που απαιτείται για τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις κάνει λόγο σε συνέντευξή του ο Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στη «Ναυτεμπορική», ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρει πως αυτή την εβδομάδα αποστέλλεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας προς επεξεργασία το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. «Θα περιοριστεί ο χρόνος της περιβαλλοντικής αδειοδότησης από τα 6-8 χρόνια στις 100-150 ημέρες» σημειώνει με έμφαση ο Υπουργός.

Παράλληλα, εκφράζει την αισιοδοξία του για τη μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ όπου μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει καταρχήν ενδιαφέρον 19 διαφορετικοί επενδυτές. Σε σχέση, δε, με τη ΛΑΡΚΟ αναφέρει ότι «συγκεντρώνει όχι μικρό ενδιαφέρον» τονίζοντας ότι «θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχει και αυτός ο διαγωνισμός».

Επίσης προαναγγέλλει δυναμική συνέχεια για το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ». «Αποφασίσαμε χωρίς καθυστέρηση, στους αμέσως επόμενους μήνες, δηλαδή το πρώτο εξάμηνο του 2021, να τρέξει ο επόμενος κύκλος με 1 δις. προϋπολογισμό. Και κατόπιν ο τρίτος κύκλος με αντίστοιχο ποσό. Και φυσικά στόχος μας είναι να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας» αναφέρει και υπογραμμίζει ότι «για όσους δεν ικανοποιήθηκαν από αυτή τη φάση, αντιλαμβάνεστε ότι θα ακολουθήσουν αρκετές καινούργιες φάσεις, με πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα χρηματοδότηση! Και θα ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ενεργειακής εξοικονόμησης για ξενοδοχεία, βιομηχανίες και άλλες επιχειρήσεις.» «Άλλωστε το νέο Εξοικονομώ-Αυτονομώ είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ» συμπληρώνει ο κ. Χατζηδάκης.

Τέλος για τις τιμές στη χονδρεμπορική αγορά στο ρεύμα τονίζει ότι μετά τις πολιτικές παρεμβάσεις που έγιναν η κατάσταση εξομαλύνθηκε και την τελευταία εβδομάδα, το κόστος της αγοράς εξισορρόπησης μειώθηκε στα 8,09 ευρώ/MWh από 43,37 ευρώ/MWh. «Μας ενδιαφέρει όχι μόνο η ομαλή λειτουργία της αγοράς, αλλά και η προστασία του λαϊκού εισοδήματος!» σημειώνει ο κ. Χατζηδάκης με έμφαση.

Αν σου άρεσε κάνε