Πέτσας: «Γιορτή» για τον ιό ο συγχρωτισμός

Πέτσας: «Γιορτή» για τον ιό ο συγχρωτισμός

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:19 Δημιουργία 21/12/20, 12:46

Νέο «καμπανάκι» για τον κίνδυνο του συγχρωτισμού εν μέσω των εορτών χτύπησε ο Στέλιος Πέτσας, προειδοποιώντας για αυστηρότερα μέτρα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «θέλουμε μετά τις γιορτές να πάμε μπροστά, όχι να γυρίσουμε πίσω. Θέλουμε καθώς θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός, να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία. Θέλουμε - και μπορούμε - να τα καταφέρουμε».

Ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι «ο συγχρωτισμός και οι συναθροίσεις μπορούν να γίνουν γιορτή για τον ιό και όχι για εμάς». «Ας προσπαθήσουμε να είμαστε με τα ίδια πρόσωπα, το πολύ με άλλη μία οικογένεια» συμπλήρωσε.

«Από το βράδυ μπαίνει σε εφαρμογή ένα νέο πρόγραμμα 12.000 δειγματοληπτικών ελέγχων σε όλη την επικράτεια» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συνέχισε: Για το σκοπό αυτό θα υπάρχουν 386 σταθερά σημεία ελέγχου ανά την επικράτεια, όπως κέντρα υγείας, μονάδες Ενόπλων Δυνάμεων και κέντρα του ΕΟΔΥ».

O κ. Πέτσας είπε ότι αν δεν τηρηθούν τα μέτρα τα Χριστούγεννα, θα επιβληθούν πιο σκληρά την Πρωτοχρονιά.

Μιλώντας νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι στο μικροσκόπιο είναι και άλλες περιοχές της χώρας όπου μπορεί να επιβληθούν σκληρότερα μέτρα ανάλογα με της Δυτικής Αττικής. «Πράγματι παρακολουθούμε στενά με τους λοιμωξιολόγους την πορεία του ιού σε διάφορες περιοχές με πολύ μεγάλη προσοχή», ανέφερε.

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι η ανησυχία που έχει δημιουργηθεί ευρύτερα στη Δυτική Αττική είναι μεγάλη, καθώς -όπως είπε- «θα είναι όλεθρος αν η Δυτική Αττική αρχίσει να πλημμυρίζει το λεκανοπέδιο με κορονοϊό».

Αν σου άρεσε κάνε