Το βιογραφικό του Γιώργου Στύλιου, νέου υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Το βιογραφικό του Γιώργου Στύλιου, νέου υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 04/01/21, 13:56

Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για Ειδικά Ψηφιακά Έργα και το Κτηματολόγιο αναλαμβάνει ο βουλευτής Άρτας της ΝΔ Γιώργος Στύλιος, όπως ανακοίνωσε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, στο πλαίσιο του σημερινού ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

Βιογραφικό

Ο Γιώργος Στύλιος γεννήθηκε στην Άρτα το 1971. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στα ορεινά χωριά της Άρτας και ξεκίνησε τις γυμνασιακές του σπουδές στο 3ο Γυμνάσιο και Λύκειο της Άρτας, όπου συμμετείχε ενεργά στα μαθητικά δρώμενα.

Το 1989 εισήχθη στο Φυσικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από την πρώτη στιγμή δραστηριοποιήθηκε στα φοιτητικά δρώμενα. Διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών Φυσικού και μέλος του Πρυτανικού Συμβουλίου της Συγκλήτου του ΑΠΘ (1990-1994). Παράλληλα με τις σπουδές του, έγινε μέλος της φοιτητικής οργάνωσης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στην οποία διετέλεσε υπεύθυνος για τη σχολή του, γραμματέας πόλης Θεσσαλονίκης (1992-1994) και εκπρόσωπός της στο κεντρικό συμβούλιο της ΕΦΕΕ (1992-1994) και της ΦΕΑΠΘ (1991-1994)

Διετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ (1994-1995).

Υπηρέτησε στον ελληνικό στρατό και μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων επέστρεψε στην Άρτα, όπου από το 1997 έως και το 2001 δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά εργαζόμενος σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης ως καθηγητής. Συνέχισε όμως την πολιτική του δραστηριότητα και το 1998 εκλέχθηκε νομαρχιακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Λάμπρου Ρίζου. Από το 1996 ο Γιώργος Στύλιος είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ.

Πήγε στην Αγγλία για μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου με θέμα τα Πληροφοριακά Συστήματα και την Τεχνολογία το χρονικό διάστημα 2001-2002. Με την επιστροφή του στην Άρτα εργάσθηκε στο Τμήμα Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης του ΤΕΙ Ηπείρου ως καθηγητής και ως στέλεχος του ΤΕΙ για θέματα παρακολούθησης και διαχείρισης ελληνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

To 2006 εκλέχτηκε καθηγητής Εφαρμογών στη τμήμα Εφαρμογές Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Λευκάδα και από τον Σεπτέμβριο 2006 του είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Από τον Σεπτέμβριο του 2008 είναι προϊστάμενος στο ίδιο τμήμα και έχει αναλάβει την οργάνωση και λειτουργία και δεύτερου τμήματος.

Από τον Απρίλιο του 2004 έως και το 2006 ο Γιώργος Στύλιος ήταν επιστημονικός συνεργάτης του υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Ορφανού, με αρμοδιότητα τα αθλητικά έργα και τις υποδομές. Μετά τον Σεπτέμβριο του 2007 βρέθηκε δίπλα στον Κωστή Χατζηδάκη, αρχικά στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών και στη συνέχεια στο υπουργείο Ανάπτυξης. Τον περασμένο Σεπτέμβριο διορίστηκε υφυπουργός Παιδείας, στη θέση του Κώστα Κουκοδήμου.

Ο Γιώργος Στύλιος είναι παντρεμένος, έχει δύο παιδιά και ζει στην Άρτα.

Αν σου άρεσε κάνε