Κοντοζαμάνης: Ψεύδη και παραποίηση της δήλωσής μου για τους γιατρούς

Κοντοζαμάνης: Ψεύδη και παραποίηση της δήλωσής μου για τους γιατρούς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 12/01/21, 13:06

Για παραποίηση των λεγομένων του αλλά και ψεύδη μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, αναφερόμενος στον σάλο που έχει δημιουργηθεί στον ιατρικό και πολιτικό χώρο τις τελευταίες ημέρες, από μια δήλωσή του περί ευθυνών των ιατρών για του θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ.

Ο κ. Κοντοζαμάνης, μιλώντας την Τρίτη στο ραδιόφωνο «Θέμα», τόνισε ότι ουδέποτε αναφέρθηκε σε ευθύνες ιατρών. «Πρόκειται για παραποίηση και ψεύδη και είναι ανυπόστατα και λυπάμαι που κάποιοι το αναπαράγουν», σημείωσε, προσθέτοντας ότι οι γιατροί όλο αυτό το διάστημα δίνουν μάχη και είναι στην πρώτη γραμμή.

«Πιστεύω ότι υπήρξε μια παρεξήγηση από έναν τίτλο που αναφέρθηκε στις δηλώσεις που έκανα χωρίς να γίνεται σαφής αναφορά», εξήγησε.

Αναφορικά με την πανδημία, υπογράμμισε ότι το ΕΣΥ άντεξε εφόσον παρατηρείται μείωση των κρουσμάτων αλλά και των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Τόνισε δε ότι προετοιμάζεται και για το ενδεχόμενο τρίτου κύματος με 7000 προσλήψεις επικουρικών που προκηρύχθηκαν και την επέκταση των κλινών ΜΕΘ. Επανέλαβε επίσης ότι κανένας ασθενής δεν έμεινε χωρίς φροντίδα.

Ωστόσο, είπε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός και να τηρούνται ευλαβικά τα μέτρα ασφαλείας, διότι δεν έχουν φανεί ακόμη τα αποτελέσματα των εορτών.

Όσον αφορά τα εμβόλια, απέρριψε τα όσα ακούγονται περί συμφωνίας Γερμανίας και Κύπρου με άλλα κράτη εκτός ΕΕ για τη χορήγηση εμβολίων, ενώ σχετικά με την πρόταση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για παραγωγή εμβολίου στην Ελλάδα, ο κ . Κοντοζαμάνης υπογράμμισε ότι η παραγωγή του εμβολίου δεν είναι μια εύκολη διαδικασία καθώς θα χρειαστούν σημαντικές επενδύσεις σε πρώτη ύλη.

Αν σου άρεσε κάνε