Ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για την παράταση ένταξης στο νόμο Κατσέλη

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για την παράταση ένταξης στο νόμο Κατσέλη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 13/01/21, 11:05

Με έντονο τρόπο αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ στην απόφαση της κυβέρνησης για παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων από τα νοικοκυριά για ένταξη στο πλαίσιο του νόμο Κατσέλη, που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου, «υπό το βάρος της γενικευμένης κατακραυγής, η κυβέρνηση υποχρεώθηκε τελικά, κυριολεκτικά στο παραπέντε, να καταθέσει τροπολογία με την οποία παρατείνεται ως τις 31-1-2021 (από τις 15-1-2021, οπότε και έληγε), η προθεσμία υποβολής αίτησης επαναπροσδιορισμού για την υπαγωγή οφειλετών στον Ν. Κατσέλη και την προστασία της α΄ κατοικίας τους. Η άνω παράταση αφορά μόνο τις αιτήσεις, που είχαν κατατεθεί μέχρι τις 31-12-2014 ενώ για τις υπόλοιπές παραμένουν οι ίδιες προθεσμίες.

Επί της ουσίας πρόκειται για μια καθαρά προσχηματική ενέργεια. Οι μόλις 16 ημέρες που δίνονται ως παράταση είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στο μεγάλα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι οφειλέτες εν μέσω της πανδημίας και των επιπρόσθετων δυσκολιών που αυτή έχει προκαλέσει.

Aπό την αρχή της θητείας της η κυβέρνηση της ΝΔ επιδεικνύει μια εμμονική προσήλωση στην μονομερή εξυπηρέτηση των συμφερόντων των Τραπεζών και των διαφόρων funds που συνεργάζονται με αυτές. Σε συνδυασμό με τον νέο πτωχευτικό νόμο, επιδιώκει την πλήρη κατάργηση της δικαστικής προστασίας των κύριων κατοικιών δεκάδων χιλιάδων αδύναμων οικονομικά οφειλετών και την εκποίηση τους μέσω των μαζικών πτωχεύσεων και των πλειστηριασμών fast track.

Μοναδική λύση σε αυτή τη φάση, είναι η πλήρης αναστολή εφαρμογής των διατάξεων του Ν.4745 με τις ασφυκτικές προθεσμίες επαναπροσδιορισμού των εκκρεμών υποθέσεων του Ν. Κατσέλη, τουλάχιστον, όσο διαρκεί η πανδημία. Η κυβέρνηση δεν έχει πλέον καμία δικαιολογία», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν σου άρεσε κάνε