Το μήνυμα Αχτσιόγλου για την Σοφία Μπεκατώρου

Το μήνυμα Αχτσιόγλου για την Σοφία Μπεκατώρου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 18/01/21, 12:05

Ακριβώς αυτοί που ρωτάνε γιατί το θύμα δεν μίλησε νωρίτερα είναι ο λόγος που το θύμα δεν μίλησε νωρίτερα (Ζακ Κωστόπουλος, Νοέμβριος 2017)», δήλωσε η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου, αναφερόμενη στην υπόθεσητης Σοφίας Μπεκατώρου.

Η κ. Αχτσιόγλου, μιλώντας στο CNN Greece, τόνισε ότι «το πραγματικό πρόβλημα είναι η κουλτούρα βιασμού που βρίσκεται βαθιά εμπεδωμένη στην κοινωνία μας. Τα συνακόλουθα ερωτήματα που τίθενται σχεδόν αμέσως μόλις μια γυναίκα μιλά για την κακοποίησή της, πέρα από το γιατί μιλάει τώρα, είναι: Κι αν προκάλεσε; Η ίδια δεν φταίει καθόλου; Μήπως έχει σκοπιμότητα; Όλα αυτά σχετίζονται με την πατριαρχία, με το γεγονός ότι η ανδρική εξουσία δεν θέλει να παραδεχτεί την πραγματικότητα του βιασμού και των κακοποιήσεων».

Μάλιστα, πρόσθεσε η κ. Αχτσιόγλου, είναι τόσο εμπεδωμένη η πατριαρχική εξουσία ώστε συχνά το θύμα καταλαμβάνεται από ενοχή, αντί για θυμό, και η κατάσταση περιβάλλεται με αίσθημα ντροπής. Είναι τόσο εμπεδωμένη αυτή η εξουσία ώστε αυτός που τελικά αναλαμβάνει το ρίσκο δεν είναι ο θύτης, αυτός που κακοποιεί, αλλά το ίδιο το θύμα που μιλάει.

«Κι αυτό ακριβώς είναι που πρέπει να αλλάξει», υπογράμμισε η βουλευτής.

Αν σου άρεσε κάνε