Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Είστε κυνηγημένος από το φάντασμα των ανεκπλήρωτων προσδοκιών

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Είστε κυνηγημένος από το φάντασμα των ανεκπλήρωτων προσδοκιών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:03 Δημιουργία 20/01/21, 14:26

Ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη δευτερολογία του πρωθυπουργού στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης επί του νομοσχεδίου για την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο.

Απαντώντας στον κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «εάν ήταν αυτονόητη η απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση θα πρέπει να μας πει γιατί δεν έγινε τόσα χρόνια" και τον κατηγόρησε ότι είναι "κυνηγημένος από το φάντασμα των ανεκπλήρωτων προσδοκιών».

Αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης τι έγινε το 2018 και είπε ότι ο κ. Κοτζιάς ήταν αυτός που λίγο πριν αποχωρήσει εισηγήθηκε μέσω Προεδρικού Διατάγματος την επέκταση των χωρικών υδάτων ισχυριζόμενος ότι είχε κάνει σημαντική προετοιμασία για να υλοποιηθεί η απόφαση αυτή.

«Στη ΝΔ πράγματι υπήρχαν ορισμένες σκέψεις για το κατά πόσο αυτή η διαδικασία -πριν την οριοθέτηση ΑΟΖ- θα ήταν ωφέλιμη. Δεν υπήρχε καμία δική μου δήλωση επειδή αντιλαμβανόμουν την περιπλοκότητά του. Το ερώτημα είναι τι έγινε μετά την αποχώρηση του κ. Κοτζιά» είπε ο πρωθυπουργός.

Επικαλέστηκε το βιβλίο του Νίκου Κοτζιά στο οποίος όπως είπε, γράφει επί λέξει: «Μετά την παραίτησή μου ο Τσίπρας έκανε πίσω, πιθανό τον φόβισαν οι συνεργάτες του υποστηρίζοντας ότι αυτή η κίνηση δεν θα άρεσε στους Τούρκους. Είναι αληθές αυτό κ. Τσίπρα;» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε. «Είναι αλήθεια αυτό που λέει ο κ. Κοτζιάς ή υπήρχε άλλος λόγος; Είναι άδικο να ασκείτε κριτική σε μια κυβέρνηση που προχώρησε σε μια τέτοια επιλογή που θέλατε να κάνετε κι εσείς αλλά δεν το κάνατε».

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης απάντησε στον κ. Βελόπουλο λέγοντας ότι δεν ταυτίζεται με την έννοια του διαβατηρίου ο εμβολιασμός, αλλά η προσκόμιση τέτοιου ενιαίου ευρωπαϊκού αποδεικτικού εμβολιασμού θα διευκολύνει τις μετακινήσεις, προς όφελος του τουρισμού και της οικονομίας.

Αν σου άρεσε κάνε