Προς άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου

Προς άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 07:53 Δημιουργία 21/01/21, 07:47
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Τα επόμενα βήματα για τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα θα συζητήσουν απόψε τα μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων, προκειμένου να ετοιμάσουν την εισήγησή τους στην κυβέρνηση, η οποία με την σειρά της θα ανακοινώσει αύριο, Παρασκευή τις οριστικές της αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Xrimaonline.gr, σειρά θα έχουν τα σχολεία (μαθητές γυμνασίων και λυκείων ) και μετά όλες οι αλλαγές δραστηριότητες.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα των προθέσεων του, καθιστώντας σαφές ότι αυτή την ώρα προέχει το άνοιγμα των σχολείων. «Στόχος της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων των σχολείων. Όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν», επεσήμανε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής, υπαινισσόμενος ότι η επαναλειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων, της εστίασης και των μετακινήσεων μεταξύ των νομών μετατίθεται για αργότερα.

Όπως έχει αποκαλύψει το Χrimaonline.gr, η πρόθεση της κυβέρνησης αλλά και της επιτροπής των λοιμωξιολογων είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης την 1η Φεβρουαρίου και εφόσον τα κρούσματα εξακολουθήσουν να «κινούνται» σε χαμηλά επίπεδα, μία εβδομάδα αργότερα θα ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα, θα επιτραπεί το κυνήγι και το ψάρεμα και κατά συνέπεια, θα αρθεί η απαγόρευση στις μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Σε ό,τι αφορά την εστίαση, οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν περί τα μέσα Φεβρουαρίου και εφόσον όλα θα έχουν κυλήσει ομαλά έως τότε.

Η κυβέρνηση αποδίδει τεράστια σημασία στην επιτάχυνση των ρυθμών εμβολιασμού των πολιτών, κάτι που συναρτάται ευθέως με την παραλαβή περισσότερων δόσεων από τις εταιρείες, που έχουν πάρει το «πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η γρήγορη θωράκιση του πληθυσμού θα βοηθήσει αποφασιστικά στην επιστροφή στην κανονικότητα και στην ταχύτερη επανέναρξη των οικονομικών δραστηριοτήτων στο σύνολό τους.

Με την ομιλία του στην Βουλή , ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι «η χώρα βαδίζει με μικρά αλλά προσεκτικά βήματα σε αυτό που λέμε κάποια κανονικότητα. Εφαρμόζεται το κυλιόμενο σχέδιο βάσει του οποίου τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων 7 ημερών θα καθορίζει τις επόμενες κινήσεις. «Έχουμε ξεπεράσει τους 90.000 εμβολιασθέντες. Από σήμερα αυξάνονται τα σημεία όπου γίνονται εμβολιασμοί. Όλα αυτά γίνονται χωρίς ουρές. Από το Φεβρουάριο θα μπουν στη μάχη και 4 μεγάλα κέντρα εμβολιασμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ο ρυθμός των εμβολιασμών στην χώρα μας θα ακολουθεί το ρυθμό της έλευσης εμβολίων στην χώρα μας», τόνισε.

Τέλος, αναφέρθηκε στο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, που παρουσιάστηκε χθες, λέγοντας: «Δεν πρόκειται για κάποιον περιορισμό, αλλά για απαλλαγή από προβλήματα στις ενδοευρωπαϊκές μετακινήσεις και στον τουρισμό. θα το θέσω αύριο στην Έκτακτη Σύνοδο κορυφής της ΕΕ. θα ζητήσω επίσης την επίσπευση αδειοδότησης εμβολίων και θα ζητήσω να πιέσουμε την Pfizer να είναι συνεπής στις συμφωνίες που θα σημάνει ταχύτερο τερματισμό της πανδημίας».

Αν σου άρεσε κάνε