«Κλειδώνει» το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου

«Κλειδώνει» το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:46 Δημιουργία 22/01/21, 08:40

«Κλειδώνει», σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η απόφαση για επιστροφή των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου στα θρανία την 1η Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της σταδιακής χαλάρωσης της άρσης των περιοριστικών μέτρων με βάση πάντα τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σήμερα, η επιτροπή λοιμωξιολόγων αναμένεται να επικυρώσει τη σχετική απόφαση για τα σχολεία και στη συνέχεια, το απόγευμα κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα κάνει τις ανάλογες ανακοινώσεις.

Εξάλλου, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα των προθέσεων του από το βήμα της Βουλής την Τετάρτη, καθιστώντας σαφές ότι αυτή την ώρα προέχει το άνοιγμα των σχολείων. «Στόχος της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων των σχολείων. Όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν», είπε, υπαινισσόμενος ότι η επαναλειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων, της εστίασης και των μετακινήσεων μεταξύ των νομών μετατίθεται για αργότερα.

Όπως έχει γράψει ξανά το «Xrimaonline», εφόσον τα κρούσματα εξακολουθήσουν να «κινούνται» σε χαμηλά επίπεδα, μία εβδομάδα αργότερα θα ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα, θα επιτραπεί το κυνήγι και το ψάρεμα και κατά συνέπεια, θα αρθεί η απαγόρευση στις μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Σε ό,τι αφορά την εστίαση, πάντως, οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν περί τα μέσα Φεβρουαρίου και εφόσον όλα θα έχουν κυλήσει ομαλά έως τότε.

«Έχουμε μεγάλη αγωνία για το άνοιγμα των σχολείων», δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, δίνοντας την αίσθηση του επείγοντος που ενέχει η απόφαση για το άνοιγμα και των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων που αποτελούσε εξ’ αρχής πρόθεση της κυβέρνησης.

«Προχωράμε με μικρά βήματα σε μια μερική κανονικότητα», σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει κυλιόμενο σχέδιο σύμφωνα με το οποίο τα επιδημιολογικά δεδομένα των 7 προηγούμενων ημερών, θα καθορίζουν τις επόμενες αποφάσεις.

Αν σου άρεσε κάνε