Βολές Βρούτση στη Βουλή για «διαγωνισμό πλειοδοσίας» ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Βολές Βρούτση στη Βουλή για «διαγωνισμό πλειοδοσίας» ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 22/01/21, 15:18

«Παρακολουθήσαμε σήμερα μια ανεύθυνη τοποθέτηση εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής. Εξελίσσεται ένας ανταγωνισμός, ένας διαγκωνισμός πολιτικός, μεταξύ ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ ποιος θα είναι περισσότερο γαλαντόμος και ποιος θα δώσει τα περισσότερα», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, για όσα νωρίτερα είπαν η πρόεδρος και οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης στη Βουλή, για το πρόγραμμα αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής παρουσίασε σελίδες προτάσεων αλλά δεν είπε ούτε έναν αριθμό για το κόστος των προτάσεων αυτών», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρόσθεσε:

«Από τη μία μεριά η κ. Γεννηματά έρχεται και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι την περίοδο της πανδημίας έφτασε το έλλειμμα στα 22,8 δισ. ευρώ, και από την άλλη έρχεται και προσθέτει δεκάδες άλλες προτάσεις πολλών δισεκατομμυρίων ακοστολόγητες, χωρίς να λέει ούτε πού θα βρεθούν τα λεφτά ούτε πόσο κοστίζουν. Είναι το γνωστό παλιό ΠΑΣΟΚ που μετονομάστηκε σε ΚΙΝΑΛ. Αυτό είναι. Δυστυχώς για τη χώρα όσο και να προσπαθούν να δείξουν την υπευθυνότητά τους δεν τα καταφέρουν».

Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε σε όσα έγιναν για τη στήριξη των εργαζομένων, εν μέσω πανδημίας όπως τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, οι επιδοτήσεις ανέργων, μακροχρόνια ανέργων, τα προγράμματα κοινωνικής προστασίας στους αδύναμους.

«Όλοι έχουμε μία εντολή συντεταγμένη, να περάσουμε την καταιγίδα και τη θύελλα μέσα στο πέλαγος αυτή τη στιγμή που περνά η χώρα μας όσο το δυνατόν με τον πιο ασφαλή τρόπο. Και τα καταφέρνουμε μέχρι σήμερα και το 2021 φαίνεται ότι θα είναι η χρονιά επανεκκίνησης, κοινωνικής και οικονομικής, για τη χώρα. Εδώ είμαστε, λοιπόν, με ζύγι, μέτρο και πυξίδα την ευθύνη, τον ρεαλισμό, για να προχωρήσουμε τη χώρα μπροστά», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Αν σου άρεσε κάνε