Αποτρόπαιη η απαγόρευση των διαδηλώσεων, τόνισε ο Ραγκούσης

Αποτρόπαιη η απαγόρευση των διαδηλώσεων, τόνισε ο Ραγκούσης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 26/01/21, 11:03

«Αποτρόπαιη και αντισυνταγματική» χαρακτήρισε ο Γιάννης Ραγκούσης την απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση διαδηλώσεων άνω των 100 ατόμων στην Ελλάδα έως την ερχόμενη Δευτέρα.

Σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο «Θέμα», ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως η απόφαση συνδέεται άμεσα με την ψήφιση του νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη βουλή εντός των επόμενων ημερών και αφορά στην αστυνόμευση των Πανεπιστημίων.

Στην πραγματικότητα, είπε ο κ. Ραγκούσης «με έναν εντελώς αντισυνταγματικό τρόπο περιστέλλουν τη λειτουργία της δημοκρατίας και του συντάγματος, θέλουν να απαγορεύσουν συγκεντρώσεις οι οποίες θα γίνουν νόμιμα, συνταγματικά προβλεπόμενες,για να περιορίσουν το θυμό, την αγανάκτηση» με πρόσχημα τον κορωνοϊό κάτι το οποίο χαρακτήρισε «επικίνδυνο για τη δημοκρατία», εφόσον έχουν υπάρξει δημόσιες τοποθετήσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων που δηλώνουν παντελή άγνοια σε σχέση με αυτό που επικαλείται η κυβέρνηση και η ελληνική αστυνομία ότι ήταν εισήγηση τους.

Ανέφερε δε, πως ενημερώθηκε ο ίδιος, αλλά το μεταφέρει με σχετική επιφύλαξη, πως ο κ. Βατόπουλος είπε πως δεν γνώριζε τίποτα σε σχέση με αυτό το ζήτημα.

Είναι βέβαιο, πρόσθεσε, πως η συγκεκριμένη απόφαση δεν σχετίζεται με λήψη μέτρων, γιατί θα μπορούσε κάποιος να πει πως οι συγκεντρώσεις θα πρέπει να πραγματοποιούνται με λήψη αποστάσεων, με χρήση μάσκας, θεωρώντας βέβαιο, βάση αυτού πως η κυβέρνηση θέλει να περάσει το νομοσχέδιο έχοντας απέναντι της το σύνολο όχι της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και της αστυνομίας.

Σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να υπάρξει πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης για το άνοιγμα των πανεπιστημίων, ο κ. Ραγκούσης απάντησε πως ακολουθούν διαρκώς τις εισηγήσεις των ειδικών, αλλά εγείρεται μείζον ζήτημα στο ότι «η κυβέρνηση με απροσχημάτιστο τρόπο χρησιμοποιεί την πανδημία ως πρόσχημα για να αναστείλει αναφαίρετα συνταγματικά και δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών και της κοινωνίας για να μην τους επιτρέψει να εκφράσουν την αντίθετη γνώμη τους, αυτό είναι περιστολή συνταγματικής δυνατότητας των πολιτών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψη τους».

Τέλος, ανέφερε πως ή θα πάρει πίσω η κυβέρνηση αυτή την απόφαση ή η ίδια η απόφαση θα τσαλακωθεί από την τεράστια αντίδραση που θα ξεσηκώσει γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε «δεν πρόκειται να συμφωνήσει κανείς με αυτή την αποτρόπαιη, αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική απόφαση της κυβέρνησης».

Αν σου άρεσε κάνε