Μηνύσεις Τσίπρα σε Παπαχρήστο και Κουρτάκη για τα περί βίλας

Μηνύσεις Τσίπρα σε Παπαχρήστο και Κουρτάκη για τα περί βίλας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 26/01/21, 11:50

Σε αγωγές κατά δημοσιογράφων Γ. Παπαχρήστου και Γιάννη Κουρτάκη προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αν και οι εναγόμενοι κλήθηκαν με εξώδικο που τους επιδόθηκε να ανακαλέσουν τα ψεύδη και τις συκοφαντίες σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με εξοχική κατοικία που ο τελευταίος μισθώνει στο Σούνιο, οι δημοσιογράφοι αρνήθηκαν να αποκαταστήσουν την αλήθεια, αντίθετα συνέχισαν με ειρωνείες, υπαινιγμούς και χαρακτηρισμούς την πολιτικώς καθοδηγούμενη και «επιτελικώς» συντονισμένη επιχείρηση κατασυκοφάντησης και σπίλωσης.

Συνεπώς, τηρώντας τη δημόσια δέσμευσή του και σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία προχώρησε στο επόμενο στάδιο που έχει αποτέλεσμα την άσκηση δύο αγωγών με αίτημα ενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ, για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης από την παράνομη προσβολή της προσωπικότητας, της τιμής και της υπόληψής του, την οποία προκάλεσαν οι δύο δημοσιογράφοι και οι εργοδότες τους.

Ποσό το οποίο θα αποδοθεί στον ΕΔΟΕΑΠ, τον ασφαλιστικό φορέα των εργαζόμενων στον χώρο της ενημέρωσης.

Δικηγόροι του Αλέξη Τσίπρα ανέλαβαν ο Γιάννης Μαντζουράνης, με αδιάλειπτη πολυετή παρουσία στον χώρο των ποινικών και διοικητικών δικαστηρίων, και ο Θανάσης Καμπαγιάννης, μέλος τους Δ.Σ. του ΔΣΑ και ευρύτερα γνωστός από τον αγώνα που έδωσε μαζί με άλλους δικηγόρους προκειμένου να καταδικαστούν οι εγκληματίες νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Οι δύο δημοσιογράφοι ισχυρίστηκαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας αγόρασε «βίλα», όπου μετακόμισε και κατοικεί και ότι η ανακαίνισή της κόστισε 1.000.000€ ευρώ, το οποίο είτε το κατέβαλε κατασκευαστική εταιρεία ομίλου εισηγμένου στο χρηματιστήριο, που ανήκει σε πασίγνωστο επιχειρηματία, είτε το κατέβαλε ο ίδιος ο Τσίπρας με χρήματα, για τα οποία αφήνονται αμφιβολίες εάν έχουν δηλωθεί στο πόθεν έσχες. Μάλιστα ο κ. Κουρτάκης δήλωνε πως «είναι αργά για να φτιάξει ενοικιαστήριο» ή πως είναι δύσκολο να κρύψουν την κατασκευαστική εταιρεία που πλήρωσε τις εργασίες επισκευής και σαφώς εννοούσε πως έχουν γίνει παράνομες πράξεις, οι οποίες επιχειρείται να συγκαλυφθούν. «Είναι γνωστό ότι (σ.σ. ο Αλ. Τσίπρας έχει καλές σχέσεις με τη διαπλοκή», έλεγε ο Γ. Παπαχρήστος).

Τον Ιούνιο του 2020 ο Αλέλης Τσίπρας νοίκιασε εξοχική κατοικία με εμβαδόν 71 τ.μ. και με υπόγειο αντίστοιχου εμβαδού, με μίσθωμα 500 ευρώ μηνιαίως για τα πρώτα τρία έτη της μίσθωσης και 900 ευρώ μηνιαίως για το τέταρτο έτος. Η συμφωνία περιλάμβανε την προκαταβολική κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό των μισθωμάτων των πρώτων τριών ετών, η οποία και πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2020 σε λογαριασμό του εκμισθωτή. Το κόστος ανακαίνισης ανέλαβε εξ ολοκλήρου ο ιδιοκτήτης, με το σύνολο των παραστατικών να ανέρχεται στις 20.000. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία (συμβόλαια και λογαριασμούς).

Αν σου άρεσε κάνε